Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 10. 10. 2019.

| Hronika

Ponovo pokradeni kablovi sa pruge u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Palilulska rampa
Nestai kablovi; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Noćas su sa Železničkog mosta u Nišu ponovo pokradeni kablovi koji omogućavaju rad rampama. Zato danas, kako kažu u Infrastrukturama železnica, pojedini pružni prelazi u centru grada funkcionišu ručno.

Samo dvadesetak dana nakon što su na istom mestu pokradeni kablovi, lopovluk se ponovio.

Krađa je, kako kažu u Železnicama, uočena noćas.

U 00.40 sati, između železničkih stanica Crveni Krst i Ćele Kula u Nišu, na mostu preko reke Nišave, ponovo su ukradeni železnički kablovi koji, pored ostalog, regulišu rad uređaja putnih prelaza u ovom gradu. Bezbednost saobraćaja na putnim prelazima u Nišu nije ugrožena - poručuju iz Infrastrukture Železnice.

U ovom preduzeću kažu da su ekipe na terenu i da rade na otklanjanju kvara.

Zbog ove krađe železničkih kablova ne rade automatski putni prelazi u ulicama Hilandarskoj i Jug Bogdanova i nije moguće njihovo automatsko uključenje, ali će radom ovih uređaja upravljati otpravnici vozova u železničkim stanicama Niš i Crveni Krst. Zbog ovakvog načina rada, tokom današnjeg dana moguće je da rampe na ovim putnim prelazima budu duže spuštene prilikom prolaska vozova, nego što je to slučaj kada rade automatski uređaji putnog prelaza - poručuju iz preduzeća.

Očekuje se da sve normalno profunkcioniše do kraja dana, a o svemu je obaveštena i policija.

Samo u železničkom čvoru Niš prosečno se godišnje dogodi pedesetak ovakvih krađa delova železničke infrastrukture, a direktna materijalna šteta od toga prosečno godišnje iznosi oko četiri i po miliona dinara.

Infrastruktura železnica Srbije zato zahteva da se počinioci ove i sličnih krađa otkriju i najstrožije kažnjavaju, jer osim materijalne štete ovakvi slučajevi ugrožavaju redovitost i bezbednost železničkog saobraćaja - poručuju.

Podsetimo, na istom mestu su kablovi pokradeni i 16. septembra. Pored ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, načinjena je šteta od oko 400.000 dinara, ne računajući stajanje i kašnjenje vozova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija86

    23:55 // 10. 10. 2019.

    Ozbiljne i stroge kazne za sve vrste kradja i provala!Ukrao si u vrednosti 200e-20dana rudnik/kamenolom/gradjevina.
    da nadoknadis stetu a ne u zatvor!

  • Prcko

    20:03 // 10. 10. 2019.

    Teska smo mi sirotinja kad ljudi ovo rade da prezive... Danas procitah da Lidl posluje u preko 30 zemalja. Srbija je jedina u kojoj hranu prodaju na odlozeno. Mi smo jedna beda koja ce na dnu ostati jos 30 godina... Svi su se izvukli a nas sad trpaju u savez sa Albanijom i Makedonijom... Evropska Afrika

  • Добро је да и пругу нису однели

    19:51 // 10. 10. 2019.

    Како се откривају, како им се доказују кривична дела и како се осуђују, извршење ових и сличних кривичних дела против опште безбедности саобраћаја биће настављени. Потребно је исто окарактеристити као дело тероризма и диверзије!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: