Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 24. 1. 2014.

| Hronika

Ponovo uhapšeni blagajnici iz Medicine rada

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
Medicina rada Niš

Troje službenika niške Medicine rada koji su letos bili uhapšeni zbog sumnje da su ukrali 2 miliona dinara, ponovo su pod istragom jer je utvrđeno da je šteta mnogo veća.

Prema saznanjima policije osumnjičeni blagajnici Vladimir M. (46) i Snežana M. (65) su, u dogovoru sa likvidatorom Slavicom M. (59) u od osoblja ambulanti koje su u sklopu Zavoda koje naplaćuju usluge u gotovini, primali novac i čekove na ime participacije, ali to nisu uplaćivali na račun ustanove, već ga zadržavali za sebe.

Tako su, kako se pretpostavlja, "zaradili" 9,8 miliona dinara.

- Kako bi prikrili manjak u blagajni osumnjičeni su sačinjavali blagajničke dnevnike sa neistinitom sadržinom i bez priloženih kopija priznanica o primljenom novcu, a takve blagajničke dnevnike su dostavljali likvidatoru osumnjičenoj Slavici M. koja ih je kao ispravne overavala svojim potpisom i dostavljala knjigovodstvu na knjiženje - navodi policija.

Kako je Južnim vestima pojasnila direktorka Medicine rada Marijana Matić, nakon što je letos otkrivena krađa i oni prvi put bili uhapšeni, sprovedena je kontrola finansija i prethodnih godina.

- Proverili smo finansije sve do 2006. godine i došli do konačne cifre - kaže Matić.

Inače, kako tvrdi direktorka Matić, obe uhapšene žene su u međuvremenu penzionisane.

Podsetimo, svo troje osumnjičenih prvobitno su bili uhapšeni jula prošle godine. Tada su bili osumnjičeni za krađu nešto manje od 2 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zorica kostic

    13:14 // 4. 2. 2014.

    jadan je doktor koji se dobro pomucio za svoju diplomu pa sada ipak ocekuje znak paznje kaficu ili pokloncic i to kakav pokloncic a po svemu taman je onaj vic o pecenju

  • sugradjanin

    15:49 // 25. 1. 2014.

    Ne komentarisem vest,vec JV,koje skoro 24 sata nista nisu objavile.To je, gospodo novinari, neoprostivo za ovoliki region.

    • Predrag Blagojevic

      16:59 // 25. 1. 2014.

      Nismo objavili ništa u vezi sa kojom temom? Nisam razumeo.

  • Перица Мали

    18:55 // 24. 1. 2014.

    Летос ухапешени што су крали па пуштени да се бране са слободе,они наставили да краду.Сада ће судија опет да их пусти,они ће опет да краду и тако у круг.Док дође до пресуде они одоше у политичаре и пц

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: