Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 3. 6. 2023.

| Hronika

Posle razgovora sa funkcionerima MUP-a Srbije policajac iz Trgovišta prekinuo štrajk glađu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Policija FOTO Aleksandar Kostić
Petrović prekinuo štrajk nakon razgovora sa funkcionerima MUP-a; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nakon desetak dana, privremeno je prekinut štrajk glađu predsednika Sindikata ujedinjene policije Vranje i policijski službenik u grupi za suzbijanje kriminala PS Trgovište Zorana Petrovića. On se odlučio da suspenduje štrajk nakon razgovora sa visokim funkcionerima MUP-a Srbije i obećanja da će formirati specijalni tim koji će ispitati sve njegove navode i tvrdnje.

Na održanom sastanku Petrović je izneo dokaze koje se tiču zahteva kao i ostalih prijava korupcije, nezakonitog neprofesionalnog postupanja koje su njegovi nadređeni ignorisali ili pristrasno pustupali po istim, ali i sprovođenja nepotističko partokratske sistematizacije.

Načelno smo se složili da pojave na koje sam ukazao ne mogu da prođu bez najrigoroznijeg sankcionisanja i da se pokrenu sve mere i radnje na suzbijanju ovakvih pojava u redovima MUP-a i spreči urušavanju ugleda Ministarstva. Predložili su i obećali da će formirati specijalni tim koji će postupati po svim elementima pisanim i usmenim na koje sam ukazao - piše u saopštenju koje je na društvenim mrežama objavio Sindikat ujedinjene policije, Sindikalna grupa u Vranju čiji je Petrović predsednik.

Inače, kako su Južne vesti ranije pisale, Petrović se odlučio da započne štrajk glađu zbog korupcije i zloupotrebe političkih veza nadređenih u njegovoj stanici i Policijskoj upravi Vranje. Načelnik policije Saša Nedeljković i predsednik Opštine Trgovište Nenad Krstić tada nisu želeli da se izjašnjavaju na navode i optužbe Petrovića uz opasku da su "to gluposti".

Petrović je ukazivao na nezakonito, neprofesionalno i nemoralno ponašanje onih koji bi protiv toga trebali da se bore ukazivao mnogobrojnim konkretnim prijavama, a na štrajk se odlučio nakon što njegov zahtev o suspenziji načelnika Policijske stanice u Trgovištu koji je, kako kaže, mnogo puta konzumirao alkohol za vreme rada, nije ispunjen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    07:47 // 18. 7. 2023.

    Načelnik policije Saša Nedeljković i predsednik Opštine Trgovište Nenad Krstić tada nisu želeli da se izjašnjavaju na navode i optužbe Petrovića uz opasku da su "to gluposti".Nazalost,ovako se ponasaju prema onima koji posteno rade svoj posao...mozda ce formirati anketni odbor na celu sa Gasicem..,.usput,neka se sefovi malo prosetaju pored policijskog psa,cisto kao poligraf...

  • nisliski mohikanac

    17:39 // 3. 6. 2023.

    Razumno,sada da se vidi rad te komisije.
    Ako je istina da je na kontroli bio sef policije pozitivan onda je bar tu stvar jasna,smena i kazna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: