Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 4. 3. 2024.

| Hronika

Postupci protiv Džunića i Novakovića i dalje bez sudskog raspleta

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Džunić i Novaković
Hapšeni još pre 7 i 9 godina; ilustracija; foto: JV / Jelena Mišić

Slučajevi predsednika Skupštine Niša Bobana Džunića iz SNS-a i njegovog zamenika Igora Novakovića iz SPS-a, koji su zbog navodne korupcije hapšeni još pre 7 i 9 godina, još uvek su u sudovima i nisu okončani.

Na presudu kojom je Novaković bio oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora od godinu dana i šest meseci podnete su žalbe, pa je u toku žalbeni postupak pred Apelacionim sudom u Nišu, navode iz Višeg suda.

Optužnica protiv Džunića iz 2022. godine ukinuta je još marta prošle godine i vraćena Višem sudu na odlučivanje. Ona je i dalje u fazi ispitivanja.

Nakon ukidanja rešenja kojim je optužnica protiv okrivljenog B. Dž. bila potvrđena 2022. godine, optužnica se u ovom trenutku ponovo nalazi u fazi ispitivanja pred ovim sudom - kažu iz Višeg suda.

Nekadašnji direktor Elektrodistribucije i bivši predsednik Opštine Palilula Boban Džunić uhapšen je 2017. godine i zbog sumnje da je dok je bio predsednik Opštine proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije “Living green”.

Lider Socijalističke partije Srbije u Nišu uhapšen je 2015. godine zbog navodne umešanosti u malverzacije sa novcem u preduzeću čiji je direktor bio.

Kako je ranije potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva, krivična dela koja se okrivljenima stavljaju na teret vezuju se za period od 2013. do 2015. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    16:49 // 4. 3. 2024.

    @Удр. Млади Н. Бање:Deco, vi kao da živite u doba S. Miloševića...kada su mnogi razmišljali kao i vi sada.
    "Svi oko njega vršljaju a on /"jadnik"/ nema pojma šta oni oko njega rade"!
    Sistem ne postoji i neće se "urušiti" - dok se mladi ne opamete i "dodju k' spoznaniju prava" a do tada i vi ćete da omatorite,kao ja - sada i pitaćete se gde vam život prodje! Ja i videh neka dobra ali vi... ?

  • Džaja

    16:25 // 4. 3. 2024.

    Će ih pomiluje predsednik ako mnogo ne talasaju.

  • Laki

    14:49 // 4. 3. 2024.

    Strasno, mene sramota sto me pre neki dan komunalac upozorio da mi je prednji tocak na zelenoj povrsini a ovaj dvojac vodi grad I oecemu odlucuje..... STRASNO....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: