Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 28. 12. 2019.

| Hronika

Potrazi za otetom devojčicom pridružuje se i vojska

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
vojska
I vojnici uključeni u akciju potrage; Ilustracija; foto: V. Keser

Pored policajaca, žandarma, lovaca, izviđača i radnika privatnog obezbeđenja i vojska se priključuje u potragu za 12-godišnjom devojčicom koju je, kako se sumnja, pre 8 dana oteo višetruki silovatelj Ninoslav Jovanović. Sve je više i građana iz nekoliko gradova koji žele da pomognu u poteri i "češljanju" terena u jugoistočnoj Srbiji.

Deveti dan potrage za 12-godišnjakinjom iz Suvog Dola i njenim otmičarem nije dao rezultate. Razmatrane su mnoge informacije i dojave, prema pisanjima nekih medija, pronađeni i novi dokazi koji se dovode u vezu sa Jovanovićem i devojčicom, ali policija im još uvek nije ušla u trag.

Timu koji broji preko 600 ljudi, a koji traga za njima po brojnim napuštenim selima, brdima, jamama i pećinama, pridružiće se i vojnici.

Pripadnici Vojske Srbije, u saradnji sa štabom Ministarstva unutrašnjih poslova koji vodi akciju traženja, biće angažovani u potrazi za otetom devojčicom Monikom Karimanović i otmičarem Ninoslavom Jovanovićem. Potrazi će se pridružiti više od 100 pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spasavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Policija, lovci, izviđači i pripadnici BIA pretražuju i dalje veliko područje zemlje. Njima su se pridružili i građani iz Niša, Beograda, Svrljiga i drugih gradova, a svoje potrage od prvog dana organizovali su i lovci, od danas i pirotski.

Za potragu se koriste i dronovi, psi tragači, kvadovi, termovizijske kamere koje "osećaju" toplotu živog bića, a ceo kraj nadleću helikopteri.

Podsetimo, direktor policije Vladimir Rebić rekao je da poteru dodatno otežava nepristupačan teren i činjenica da su sela napuštena.

Gotovo 95 % domaćinstava je napušteno. Ili se koriste za vikende kada je lepo vreme ili niko u njima ne živi. Osim toga svako domaćinstvo ima dva do tri objekta, tako da je teško obaviti sve provere. A Jovanović očigledno dobro poznaje teren - objašnjava direktor policije.

Policija nije isključila mogućnost da Jovanoviću neko pomaže, a i objave na društvenim mrežama se uzimaju u obzir.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zobel

    22:32 // 30. 12. 2019.

    Mislim da je kod nas kao sve nesto postalo normalno. Ali tako nesto ima svugde u svetu. Zasto pustaju takve iz zatvora, to treba na goli otok do kraja Zivota.

  • Verko

    12:11 // 29. 12. 2019.

    Ovo je samo još jedan rijaliti na nacionalnoj frekvenci. Bruka.

  • joker in the house

    11:03 // 29. 12. 2019.

    Ovo je već otišlo previše, ma koliko bili nesposobni. Bas sad kad je pritisak zbog afera najveći, ovim događajem se poziva na jedinstvo i slogu. Čudno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: