Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 25. 7. 2022.

| Hronika

Povređena dva radnika na gradilištu u Nišu

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
hitna
Prebačeni u Urgentni centar; foto: A. K.

Dva radnika povređena su jutros na gradilištu na uglu Pantelejske i Nišavske ulice u Nišu, kažu iz policije i dodaju da radnici nisu životno ugroženi. Iz Univerzitetskog kliničkog centra navode da su pacijenti svesni i komunikativni. 25-godišnji radnik je na Klinici za anesteziju, a 32-godišnji na Odeljenju za opservacije Urgentnog centra.

Reč je o prostoru kod mosta kod “Delta planeta”, na uglu gde se gradi zgrada, a nezgoda se desila u prepodnevnim satima, kažu iz policije.

Dva radnika su povređena. Prema prvim informacijama, nisu životno ugroženi i preuzela ih je Hitna pomoć - navode iz niške Policijske uprave.

Dodaju da je uviđaj u toku i da će nakon toga biti poznate okolnosti događaja. Iz UKC-a kažu da je 25-godišnji N. Z. iz Leskovca primljen jutros na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, dok je 32-godišnji I. S. iz Aleksinca primljen na Odeljenje za intervencije Urgentnog.

Kako navode, obojica su svesni, komunikativni i stabilnih vitalnih parametara. N. Z. ima povrede lica, gornje i donje vilice, nosnih kostiju, jagodične kosti i otvoreni prelom potkolenice i na intenzivnoj je nezi Klinike za anesteziju.

I. S. je zadobio nagnječenja grudnog koša i skočnog zgloba, kažu iz Kliničkog, a nakon pregleda ortopeda i hirurga, zadržan je na Odeljenju za opservacije kako bi se propratilo njegovo stanje.

*Tekst je izmenjen nakon informacija iz Univerzitetskog kliničkog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kizzo

    13:59 // 26. 7. 2022.

    Nema granica bahatosti i nemaru investitora. Profit na prvom mestu, bezbednost radnika na poslednjem. Sta li rade inspekcije rada i gradjevinske inspe

  • Danijela

    16:29 // 25. 7. 2022.

    Ne postujemo vise nasledje. Sram nas bilo! Sve sto pronadjemo unistimo, umesto da sacuvamo za buduce generacije.Tako brisemo sami istoriju.

    • Des - pot

      16:52 // 25. 7. 2022.

      Danijela, nije nesreća nastala nepoštovanjem nasleđa, već izigravanjem propisa o bezbednosti radnika na objektu, a za ovo prvo ćemo tek da ispaštamo!

  • Stefan

    14:48 // 25. 7. 2022.

    Moj deda koji isto građevinac je pre tridesetak godina umalo nastradao na jednom objektu - koincidencija je da je takođe na prostoru izgradnje pronađeno groblje koje su oni zanemarili, kao i ovi danas.

    Nije sve u novcu i isplativosti, po toj logici trebalo bi i "Staro groblje" u Nišu da polako iseljavamo - jer pobogu, dobra je lokacija.

    • Aki

      16:31 // 25. 7. 2022.

      Nemoj da im daješ ideje... Malo im fali...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: