Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 24. 2. 2015.

| Hronika

Povređeni azilanti 3 dana bili bez hrane

Autor:Dragan Marinković, Jelena CanićIzvor:Južne vesti
azilanti-123.jpg
Prvi obrok nakon 3 dana bez hrane povređeni dobili tek u bolnici

Azilanti koji su povređeni jutros u stravičnom udesu kod Leskovca, prvi obrok nakon 3 dana bez hrane dobili su tek u leskovačkoj bolnici.

Njih je u bolnici posetio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a u pomoć je priteklo i Povereništvo za migracije i izbeglice Grada Leskovca. 2

Tu smo da pomognemo. O svemu smo obavestili i Komeserijat za izbeglice u Beogradu. Kako nam je rečeno, njima je potrebna garderoba i to ćemo odmah da dostavimo. O smeštaju ćemo naknadno da razmišljamo. Sve zavisi kako nadležni odluče šta će se nadalje dešavati sa ovim ljudima - kaže za Južne vesti Žaklina Ilić iz Povereništva za migracije i izbeglice.

3 Svih 40 azilanata povređeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros, nešto posle 4 časa na Koridoru 10 kod Donjeg Krajinca kada je kombi niške registracije "Fiat Dukato" sleteo s puta.

Četvorica njih transportovani su sa teškim povredama u Beograd na kliniku na Banjici, četvorica u Niš, a dvojica u Kragujevac. Ostali su zasada zbirnuti u leskovačkoj Opštoj bolnici, gde je na odeljenju Otrorinolaringologije organizovan prihvatni centar.


Dvojica životno ugroženih prebačeni u Niš

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da se lekari bore za život dvojice emigranata koji su dovezeni u Niš.

Zbog ozbiljnih povreda glave su smešteni na neurohirušku kliniku i na aparatima su za veštačku ventilaciju - rekao je Radovanović.

U Niš su dovezena još četvorica emigranata.

Dvojica su operisani zbog preloma potkolenica, jedan je smešten na odeljenju na ortopediji, a jedan na Klinici za maksilo-facialnu hirurgiju.

Inače, pojasnio je Radovanović, svi će nakon ukazane pomoći biti smešteni u zasebnu prostoriju dok se ne utvrdi da ne boluju od neke od bolesti koje nisu karakteristične za ove prostore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: