Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 26. 12. 2011.

| Hronika

Požar na niškoj pijaci

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
pozar-pijaca

Radnici JKP Tržnica slučajno su jutros izazvali su požar na OTC pijaci, u kome su izgorele tri tezge sa robom, saznaju Južne vesti.

Brzom intervencijom vatrogasaca izbegnuta je orgomna šteta koja je mogla da je vatra zahvatila ostale tezge garderobom, a povređenih nije bilo.

Požar su izazvali radnici JKP Tržnica koji su pokušali da zavare poklopce jedne tezge čiji zakupac nije izmirio obaveze prema ovom gradskom preduzeću.

Dok su varili, varnica je zahvatila tekstilnu robu koja se nalazila unutar tezge i vatra je buknula.

- Srećom, ali srećom, u te tri tezge nije bilo boce sa plinom. Evo, u mojoj ima. To je način da se zgrejemo ovih dana, da skuvamo kafu, čaj - kaže prodavačica koja je zakupac jedne od susednih tezgi.

Prodavci na pijaci su nezadovoljni. Iako ne spore da većina njih duguje za zakup tezgi, ne odobravaju postupke uprave Tržnice.

- Ovo je klasično uterivanje dugova. Žena čiju su tezgu došli da vare ima dvoje dece i nezaposlenog muža. Šta sad da radi kad joj je izgorela sva roba? Šta da rade ovi pored nje što im isto izgorela roba? Oni (Tržnica) moraju to da plate, al ima da razvuku to na mesece, a šta ti ljudi do tad da rade? - kaže jedan od prodavaca.

Direktor JKP Tržnica Niš Nebojša Petrović, potvrdio je da je upoznat sa incidentom i da je policija već uzela izjave nadležnih u preduzeću.

Petrović je rekao da se mora sačekati zvanični izveštaj policije, ali da će, ako se utvrdi odgovornost radnika, šteta zakupcima biti nadoknađena.


Nije prvi put

Jedna od zakupaca tezgi na OTC kaže da je problema sa "varenjem" bilo i ranije.

- Evo, kad su meni varili tezgu srećom je plamen zahvatio stiropor sa unutrašnje strane koji se samo istopio, a ne garderobu koja je bila odmah pored njega, a koja bi odmah buknula.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zakupac tezge na OTC (Buvljak)

    08:12 // 27. 12. 2011.

    Ovaj postupak uterivanja duga može da se unapredi. Nema potrebe da se troši elektroda i struja za zavarivanje tezge, jednostavno zapališ robu onome ko nije platio zakup i gotova stvar. Samo treba voditi računa da to bude kontrolisani požar kako se ne bi proširio na susedne tezge čiji su vlasnici izmirili zakup. Napomena: sanacija tezge nakon paljenja pada na teret zakupca.

  • Weflex

    07:50 // 27. 12. 2011.

    Ko nije znao ovako se vrsi pridrzavanje mera zastite od pozara na stalnim ili privremenim mestima za zavarivanje. Da su gospoda koja su varila imali ikada bilo kakav cas iz zastite od pozara (da ne pricam da su imali obuku iz ZOPa ili da je lice koje je MORALO da bude prisutno ovde - Referent ZOPa) ovaj pocetni pozar je mogao da bude ugasen 1 casom vode!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: