Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 15. 4. 2022.

| Hronika

Požar u Studentskom domu u Nišu, tri osobe zbog gutanja dima prebačene u Urgentni centar

Autor:T. Tasić, T. TodorovićIzvor:Južne vesti
pozar
Požar u Studentskom domu; foto: F. Jelenković

U Studentskom domu kod niškog Elektronskog fakulteta oko 13:30 izbio je požar u sobi na sedmom spratu, a ekipe vatrogasaca i Hitne pomoći još su na terenu. Iz policije kažu da je požar lokalizovan i da nema povređenih, ali da su zbog gutanja dima tri osobe preventivno prebačene u Urgentni centar.

Kako navode, na terenu je sedam vozila i 14 vatrogasaca i ističu da su svi studenti na vreme evakuisani, ali da je nekoliko osoba preventivno prebačeno u bolnicu. pozar Hitna pomoć, vatrogasci i policija na terenu; foto: T. T.

Tri osobe koje nisu povređene, ali su se nagutale dima, pa su preventivno prebačene u Urgentni centar - navode iz policije.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra kažu da je reč o trojici radnika tehničke službe.

Imaju inhalacione tegobe, stabilno su. Oni su sve vreme pomagali studentima da napuste sobe - navode iz UKC-a


Rajković: Soba je bila prazna, a uključen punjač

Studenti navode da je soba bila prazna i da im nije poznato kako je moglo da dođe do požara. nb Studenti evakuisani; foto: T. T.

Sedeli smo ispred Doma i u jednom trenutku je počeo dim da se vidi, neka žena je rekla da je požar, utrčali smo unutra, posle su svi počeli da izlaze. U tom trenutku navodno niko nije bio u sobi - kaže student Miloš Stošić.

nbb Rajković kaže da nije bilo stanara u sobi; foto: T. T. To potvrđuje i direktor Studentskog centra Rade Rajković i kaže da je oštećena samo ta prostorija.

U Domu je bilo tada nešto više od 300 studenata. Devojčica koja je stanar te sobe je bila van sobe, ali je imala uključen laptop u struju da se napuni i pretpostavljamo, po prvim informacijama koje imamo, da je požar nastao od paljenja ili laptopa ili punjača. Samo ta soba je oštećena - navodi Rajković.

Požar je lokalizovan, a uzrok se još utvrđuje. U tom delu grada policija reguliše saobraćaj, na terenu su vatrogasci, dežura i Hitna pomoć.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    18:41 // 15. 4. 2022.

    Koja je Niš kasaba, to je da čovek ne poveruje.
    Nekada je svaka zgrada sa više od 5 spratova MORALA DA IMA izvučenu protivpožarnu liniju(kroz ulaz, hodnici , na svakom spratu) sa pripadajućom opremom(hidranti,vatrogasna creva i šmrkovi)!
    Bilo nekad, a onda je marva od stanara ili njihovih gostiju, prijatelja i "vikendaša", sve POKRALA, pa se sada koristi kran za gašenje požara na višim spratovim

    • Slobodan Milošević

      23:22 // 15. 4. 2022.

      Taj dom je izuzetno dobro opremljen PP opremom, protivpozarne stepenice, javljaci dima u svim prostorijama, vrhunsko osoblje. Sramota je tako pricati

  • Branko

    15:02 // 15. 4. 2022.

    Do čega sve dovode ljudska neodgovornost i nemar?! Ovo podseća na požar u zgradi distribucije pre nekoliko godina, kada su zaposleni preko rešoa upalili celu zgradu, a onda nadležni brže bolje objasnili da je kontejner ispred zgrade zapalila beskućnica, a onda se vatra podigla do četvrtog sprata. Šta li će ovde da smisle kao opravdanje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: