Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 7. 11. 2011.

| Hronika

Požar u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
pozar Svrljig

U velikom požaru koji je u nedelju ujutru zahvatio porodično domaćinstvo Kostića u svrljiškom naselju Lukavica, izgoreli su pomoćni objekti, krava i  veća količina stočne hrane.

Do požara je došlo u oko 10h u ulici Niševačkoj, a prema prvim informacijama do kojih su Južne vesti došle, izgoreli su pomoćni objekti, krava i veća količina stočne hrane, dok je vlasnik objekta prilikom pokušaja spašavanja stoke zadobio opekotine po licu i rukama.

Veliki broj komšija koji se okupio čim je požar primećen nije mogao ništa da uradi do dolaska vatrogasaca, jer je u ovom gradskom naselju u toku restrikcija vode.

Nadležni iz svrljiškog vodovoda odmah po dobijanju poziva uključili su vodu, ali zbog specifičnosti materijala od kog su pomoćni objekti građeni, požar se brzo širio pa su vatrogasci imali još teži zadatak.

Srećom vatra se nije proširila na ostala domaćinstva, s obzirom da je reč o gusto naseljenom delu opštine.


Dežurao samo jedan vatrogasac

Prilikom gašenja ovog požara još jednom se pokazao veliki problem nedostatka ljudstva svrljiške vatrogasne jedinice.

Na lice mesta, u pratnji policije, najpre je stigao jedan kamion sa samo jednim vatrogascem koji je gašenje požara morao da počne uz pomoć okupljenih ljudi, sve do dolaska ostalih vatrogasaca sa još dva kamiona, koji se pozivaju prema potrebi.

Prema nezvaničnim informacijama, godinama unazad u svrljiškoj vatrogasnoj stanici dežura samo po jedan zaposleni, dok se ostali na teren pozivaju po potrebi, što onemogućava njihovo brzo i efikasno delovanje.

Problem je još veći ako se ima u vidu da opštinu Svrljig čine gradsko jezgro sa oko 15.000 stanovnika i 38 sela u pretežno brdsko-planinskom području.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: