Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 14. 4. 2011.

| Hronika

Predsednik opštine Blace vozilom udario pešaka

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Nebojša Milosavljević

BLACE – Predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević (45) izazvao je saobraćajnu nezgodu u kojoj je Valentina Ristić (42), radnik Niš produkta, zadobila lakše telesne povrede.

Nesreća se dogodila u ulici Radoša Jovanovića Selje u Blacu, nešto posle 21 čas. Milosavljević je vozio auto marke „mercedes“, a nakon saobraćajke i kraće rasprave sa policajcima koji su se u blizini zatekli, pokušao je da se peške udalji sa lica mesta.

Na nekih 500 metara od mesta udesa, policija ga je sustigla. Zbog odbijanja da se podvrgne kontroli alkoholisanosti pomoću alkometra, njemu je određena mera zadržavanja u policijskoj stanici.

Prema izjavi očevidaca, Milosavljević je bio u vidno alkoholisanom stanju u trenutka saobraćajnog incidenta.

Zlatko Dimitrijević iz Blaca, koji se slučajno zatekao na mestu nezgode, kaže da je njegovu pažnju privukao automobil koji je stajao na sred ulice sa upaljenim svetlima i bez vozača.

- Kada sam prišao bliže da vidim o čemu se radi, pored mene su projurila tri policijska automobila. Nešto dalje video sam Milosavljevića koji se teturao i udaljavao se sa mesta nesreće. Policija ga je sustigla i usledilo je višeminutno ubeđivanje da se vrati do svog automobila. U međuvremenu su pristigli i pojedine stranačke kolege predsednika, koji su ga uz pomoć policije na kraju nagovorile da se vrati do auta. Sve to se dešavalo na očigled veliki broj prolaznika koji se u međuvremenu okupili na mestu saobraćajke – tvrdi Dimitrijević.

On dodaje da je Milosavljević bio vidno alkoholisan i da je vređao policajce koji su pokušavali da ga smire. Nešto kasnije, stigao je i načelnik blačkog SUP –a.

Incident se dogodio oko 21 čas, a cela ujdurma je trajala do ponoći. Milosavljević je bio promenljivog ponašanja, čas je plakao i pričao nepovezano, a čas pretio policajcima. Nakon dolaska istražnog sudije iz Prokuplja, koja je uzela izjavu od predsednika, odvežen je u blački Dom zdravlja gde mu je uzeta krv na analizu, a zatim je prebačen u policijsku stanicu gde je i proveo noć.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, pre nesreće Milosavljević je imao skup sa stranačkim kolegama iz DS-a koji su došli iz Beograda. Oni su mu predlagali da ga neko odveze do kuće, ali je on to odbio. Sam Milosavljević, komentarišući nesreću kaže da je policija zloupotrebila svoj položaj i iskoristila „saobraćajni prekršaj da mi njemu naštetila“ .

– Reč je zloupotrebi bezazlenog saobraćajnog prekršaja. Čekajući policiju, ja sam šetao po ulici i nisam bežao kako se proneo glas. Nisam im pretio, ali sam rekao da će neko odgovarati zato što postupak nije urađen po pravilima policijske službe. Umesto da mi uzmu izjavu, dva sata me drže na ulici po kiši i čekaju predstavnike suda - napominje predsednik Milosavljević, dodajući da je do incidenta došlo zbog loših vremenskih uslova.

Oštećena u saobraćajki, Valentina Ristić potvrđuje priču predsednika Milosavljevića naglašavajući da je delimično sama kriva za to.

- Padala je kiša i kako bih obišla baru, sišla sam na kolovoz. U tom momentu me je udarilo vozilo. Nisma osetila jak udarac, ali sam pala. Ustala sam i videla vozača koji izlazi iz kola i prilazi mi. Pitao me je da li mi je potrebna pomoć, a ja sam rekla da treba da pozovem supruga - kaže ona, dodajući da je tada stigla policija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Misko

    17:52 // 11. 5. 2011.

    Jel je na toj uklonjenoj slici bila flasa lozovace pa je nestala ili mozda nekog viskica? Dajte ljudi, nemojte da stitite politicare!!!

  • Piton

    16:20 // 17. 4. 2011.

    Ako sam ne podnese ostavku, što se graniči sa naučnom fantastikom, trebamu zabraniti da se bavi javnim poslovima...ĐUBRAD

  • Kristijan

    01:20 // 16. 4. 2011.

    A odgovora još uvek nema... pa kakvo je ovo "istraživačko novinarstvo" kada na jedno pitanje ( zašto se menja slika ) danima nema odgovora... BRUKA!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: