Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:46, 22. 1. 2018.

| Hronika

Preminula porodilja u Nišu koja je imala male boginje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Klinički centar
21-godišnja porodilja prošle nedelje primljena u teškom stanju; foto: JV/J. A.

Nišlijka koja se porodila pre mesec i po dana, a nedavno je u teškom stanju i sa simptomima malih boginja primljena na Infektivnu kliniku, kako kažu u Kliničkom centru, preminula je jutros. Zasad nije poznato da li je bila vakcinisana, a njena beba je u izolaciji, dodaju, sa simptomima malih boginja.

21-godišnjakinja je prošle nedelje primljena na Infektivnu kliniku u teškom stanju, sa simptomima malih boginja.

Primljena je na Infektivu kliniku zbog toga. Bila je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, međutim jutros je preminula - navode u Kliničkom centru.

Beba koja ima nešto više od mesec i po dana je trenutno na Dečijoj internoj klinici, dodaju, sa upalom pluća, koje je jedno od simtoma morbila. Ono je trenutno u izolaciji i nije životno ugroženo.

Podsetimo, ovo je za samo mesec dana drugi smrtni slučaj u Nišu od posledica malih boginja. Početkom godine je u Kliničkom centru u Nišu preminuo dvogodišnjak iz Aleksinca, koji nije bio vakcinisan.

Kako je nedavno rekla načelnica pedijatrije niškog Doma zdravlja Snežana Zdravković, u jeku epidemije koja traje već 2 meseca, najugroženije su bebe koje još ne smeju da se vakcinišu, kao i stariji od 30 godina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Anđelković

    22:41 // 7. 1. 2021.

    Дечак није вакцинисан јер је имао неразвијена плућа, вероватно је то узрок смрти а не мале богиње. Иначе, вакцинација не ствара доживотни имунитет већ одлаже болест за касније кад је ризик много већи, а ова жена да је прележала богиње у детињству сад би била жива, вероватно је вакцинисана. На крају, упала плућа уопште није симтом морбила, не обмањујте народ.

  • Zoran Anđelković

    22:17 // 7. 1. 2021.

    Замолио бих за личне податке те труднице да проверимо да ли је заиста умрла од богиња. Друго, богиње и остале дечје болести се требају прележати док си дете, а вакцина уопште не ствара доживотни имунитет, већ одлаже болест за неко касније доба кад је ризик много већи. Молимо и за податке тог двогодишњег преминулог детета да и ту вест проверимо, и да ли је боловало од других болести.

  • gorica peric

    11:47 // 25. 1. 2018.

    Sramota je da se pozivate na ljudska prava i slobodan izbor. U civilizovanom drustvu se postuju zakoni koji su u interesu zdravlja cele nacije.Ko nece da se vakcinise, neka zivi u drzavama gde tako moze. Zbog tog vaseg stava i uzbunjivanja treba drugi da se razboljevaju i umiru. Lekari sve rade da izlece nevakcinisane a obolele. i to kosta mnogo ovu zemlju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: