Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 23. 5. 2018.

| Hronika

Preminuo radnik na koga je pao viljuškar, inspekcija pokrenula prekršajni postupak

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
klinicki
Lekari Kliničkog nisu uspeli da radniku spasu život; foto: arhiva JV

Radnik na koga je u krugu nekadašnje Elektronske industrije pao viljuškar sa kamionske dizalice, sinoć je umro u niškom Kliničkom centru. U Ministarstvu rada kažu da radnik nije bio obučen za bezbedan i zdrav rad, te da će protiv firme koja ga je angažovala biti pokrenut prekršajni postupak.

Nesreća se dogodila u utorak u 15:30, potom je 63-godišnji radnik primljen u Klinički centar, ali je u toku večeri podlegao povredama.

Z. M. iz Niša radno angažovan od strane PD Balkan doo Niš zadobio je tešku povredu sa smrtnim ishodom prilikom istovara viljuškara sa specijalnog teretnog vozila – kamionske dizalice. Prilikom istovara viljuškara i nekontrolisanog kretanja istog, ZM je zadobio tešku povredu usled koje je kasnije preminuo u Kliničkom centru Niš - navode u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja.

Saopštavaju i da je ovaj radnik "imao zaključeni ugovor o povremeno privremenim poslovima od 17. aprila 2018. godine, bez prijave na obavezno socijalno osiguranje, kao i da i nije osposobljen za bezbedan i zdrav rad zbog čega će u skladu sa zakonom biti pokrenut prekršajni postupak".

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i pregleda neophodne dokumentacije, inspektor rada će preduzeti sve odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada - kažu u Ministartvu.

Kako navode u niškom Osnovnom javnom tužilaštvu, izvršen je uviđaj i naložen vanredni tehnički pregled. Napominju da se prikupljaju sva dokumenta kako bi se utvrdilo da li postoje elementi nekog krivičnog dela.

*Tekst je izmenjen nakon što je redakcija dobila zvanične odgovore iz Ministarstva rada

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    17:52 // 23. 5. 2018.

    Trebao bi ispekcija rada da preispita sve ugovore na privremeno povremene poslove sve firme koje umaju te ugovore kakva rupa u zakonu i niko nista ne preuzima dok se nesto ne desi zasto neko ne vidi gde vodi taj PP UGOVOR i ko ima korist od ovoga a ljudi na tim ugovorima ni minimalac nemaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: