Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 20. 12. 2023.

| Hronika

Prepolovljen broj krivičnih dela u Toplici u odnosu na prošlogodišnji novembar

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
policija
Policija u Prokuplju imala manje posla ove u odnosu na prošlu godinu; Foto: Lj. M.

Tokom novembra ove godine na području Policijske uprave u Prokuplju ukupno su izvršena 44 krivična dela, što je za 15 manje u odnosu na isti mesec 2022. godine. Od toga su 42 dela iz opšteg kriminala i 2 ekološkog kriminala, dok krivičnih dela iz oblasti visokotehnološkog kriminala nije bilo. Za 13 krivičnih dela smanjen je i broj istih sa nepoznatim izvršiocima u odnosu na isti period prošle godine.

U procentima, broj krivičnih dela smanjen je u novembru ove u odnosu na isti mesec prošle godine za 54,17%.

Iz oblasti suzbijanja narkomanije u novembru 2023. godine registrovano je 7 krivičnih dela neovlašćeno držanje opojnih droga i realizovano je 10 zaplena opojnih droga. Broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira je smanjen u odnosu na isti period prošle godine za 12 prekršaja, odnosno za 75%. U navedenom periodu 2023. godine zabeleženo je ukupno 14 saobraćajnih nezgoda, a policija je napisala 1.569 kazni - kaže se u izveštaju policije u Prokuplju, koja pokriva i ostale opštine u Topličkom okrugu.

Kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju, iz policije naglašavaju da je postupak postavljanja sigurnosnih kamera za opštu bezbednost i automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja na području PU Prokuplje u završnoj fazi, čime će se kako tvrde, unaprediti stanje bezbednosti u PU Prokuplje i povećati broj otkrivenih saobraćajnih prekršaja.


Poseban akcenat na bezbednost u školama

Policijski službenici PU Prokuplje u toku novembra preduzimali su mere na bezbednosnom pokrivanju škola na njihovom području u saradnju sa predstavnicima škola, sve u cilju povećanja bezbednosti učenika.

Do sada nije bilo evidentiranih težih oblika narušavanja javnog reda i mira i vršenja krivičnih dela u zonama škole. Sa predstavnicima škola nastavili smo da sprovodimo projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ za učenike petog i sedmog razreda na temu „Prevencija vršnjačkog nasilja u realnom i digitalnom okruženju“ i za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola na teme „Bezbednost dece u saobraćaju“ i „Bezbednost dece u vanrednim situacijama“ - dodaju u policiji.

Realizacija ovih projekata ima za cilj podizanje svesti učenika i mogućnost rešavanja konflikta bez nasilja, ali i jačanje školskih timova za sprečavanje vršnjačkog nasilja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ima belo više nego u Bgd

    09:01 // 24. 12. 2023.

    Da, naročito su suzbili narkomaniju i vršnjačko nasilje! U poznatom PK kafiću, bratanac pošao do toaleta gde je uveliko trajalo vučenje crte...opalili mu par šamara i izbacili ga iz toaleta???

  • Бата Рака из Ниш

    10:25 // 20. 12. 2023.

    Када се нека подручја тотално испразне од људи, кривична дела ће бити на НУЛИ!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: