Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 31. 10. 2016.

| Hronika

Pretnje na Fejsbuku leskovačkoj novinarki

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Ivanovićevoj pretio najpre u komentarima na njenom profilu, a potom i u privatnoj prepisci; foto: privatna arhiva

Leskovačkoj novinarki dopisnici Bete i Blica i glavnoj i odgovornoj urednici portala Jugmedia Milici Ivanović preko Fejsbuka je pretio muškarac iz Beograda, rodom iz Bojnika. Iz NUNS-a kažu da će podneti prijavu Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Ivanovićevoj je A. S. pretio u subotu uveče, najpre u komentarima na njenom Fejsbuk profilu uz navode da će, kako ona kaže, “zapaliti zgradu u kojoj se nalaze kancelarije redakcije, kao i da će joj polomiti ruke i noge”, a potom i u privatnoj prepisci na toj mreži.

Pretnje su usledile nakon što je napisala tekst o nevenčanom bračnom paru koji sa jednogodišnjim detetom bukvalno trpi gladan, a sa kojima je A. S. bio u sukobu.

Taj tekst je bio uzrok pretnji jer se radi o paru s kojim je on imao sukob. Znajući da je reč o tom paru, ja sam na kraju teksta navela da je par problematičan i sa pola rečenice pomenula taj slučaj, ne navodeći njegovo ime - kaže Ivanovićeva.

Muškarac je, kaže Ivanovićeva, najpre na njenom Fejsbuk profilu, ispod objavljenog teksta o bračnom paru, ostavio preteću poruku, a potom je kontaktirao preko četa i, tvrdi, nastavio da joj preti.

To ti je od mene opomena. Pitaj svog kolegu kako je prošao. Ja ti ne pretim, ja ti obećavam da ću da zatvorim tu zgradu - poručio je Ivanovićevoj.

2 pretnje milica ivanovic Sa pretnjama nastavljeno i u privatnoj prepisci na Fejsbuku; foto: printscren

Ova novinarka koja je sa A. S. nekoliko puta ranije razgovarala i lično, kaže da se sada oseća ugroženo.

Zbog činjenice da se radi o osobi koja stalno nekome preti i u tim razgovorima pominje lomljenje nogu i ruku, a to znam jer sam više puta čula iz njegovih usta dok sam s njim razgovarala za potrebe teksta, osećam se ugroženo. Od jutros zatvaram vrata kancelarije bojeći se da ne upadne, a sve znajući da funkcioniše na relaciji Beograd-Leskovac. Teško je kod takvih osoba oceniti koliko su pretnje plod besa i nedozrelosti ili stvarne namere, a novinari, nažalost, rade i takozvane crne hronike gde sreću likove poput njega - zaključuje Milica Ivanović.

Kako nam je kazao predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović, NUNS će podneti prijavu Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal i o tome obavestiti javnost.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Radica Dankovic

    11:51 // 1. 11. 2016.

    Polcijo obavljaj svoj zadatak savesno!!! kad se preti novinarima obicno se sprovede u delo! PRE NEGO STO BUDE KASNO!

  • Radica Dankovic

    11:37 // 1. 11. 2016.

    I ja se slazem sa gospodinom Milenkom. Ovdo je zabrinjavajuca pretnja, jer ta osoba izvrsava u delo ono sto kaze, to je i pokazao nacininom postupanja u zivotu. Policija treba pod hitno da stavi iza resetaka ovog coveka koji pretnjom ugrozava mir gospodji Ivanovic!...Molim policiju da sav izvrsava svoj posao....pre nego sto za to bude kasno!!!Ovde se radi o novinarki koja zasluzuje zastitu!!!

  • Milenko

    16:51 // 31. 10. 2016.

    I sama pretnja bez pokusaja izvrsenja je dovoljna da se neko smesti iza resetaka.
    Ako se vlast vec bori protiv rusenja drzave, neka to na ovom primeru pokazu.
    Rusenje slobode govora i ugrozavanje jednog od osnovnih prava coveka, je dovoljan razlog da drzava rigorozno odreaguje.
    Novinarima u Srbiji na zalost niko ne pruza zastitu i zbog toga su mediji i dovedeni u ovaj polozaj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: