Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 27. 12. 2018.

| Hronika

Pretučen predsednik sindikata Turističko-sportskog centra Prokuplje

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
pretucen sindikat vanja stojanovic foto lj.m
Stojanović je, i prema izveštaju lekara, zadobio brojne manje povrede; foto: Lj. M.

Ubrzo nakon što je podneo krivične prijave protiv direktora Bratislava Lukića, predsednik Nezavisnog sindikata Vanja Stojanović pretučen je na obeležavanju godišnjice Turističko-sportskog centra. Tvrdi da su ga tukli upravo direktor i nekoliko kolega, dok Lukić ne samo da negira optužbe, već kaže da je Stojanović njega udario.

Stojanović je zadobio lake telesne povrede u vidu posekotine na usni, povrede na ruci, leđima i nogama i trenutno je, sa lekarskim uverenjem, na bolovanju, a čitav slučaj do danas nije prijavljen, što potvrđuju i u Policijskoj upravi Prokuplje. 2 izvestaj sindikat vanja stojanovic foto lj.m Stojanović je zbog povreda na bolovanju; foto: Lj.M.

Predsednik sindikata kaže da je bio u šoku i da će već danas prijaviti prebijanje. Smatra da se radi o revanšizmu jer ne samo da je podneo prijave protiv direktora, već je i, kaže, prethodnih godinu dana bio "najglasniji“ u ukazivanju na nepravilnosti u radu direktora i ustanove, od nepravedne sistematizacije u kojoj su sve čistačice isterane, do, po njemu, nezakonitog zapošljavanja pojedinih radnika, koji su, tvrdi, i predvodili njegovo prebijanje zajedno sa direktorom.

Zbog čitave situacije i mog delovanja i rada kao predsednika sindikata, od početka obeležavanja dana ustanove, osećale su se tenzije. U jednom trenutku došlo je do verbalnog sukoba između mene i jednog radnika koji je primljen na određeno, ali se to smirilo bez većeg incidenta. Nakon toga je došlo do verbalnog sukoba sa direktorom, gde je on pokušao da me udari - tvrdi Stojanović.

Kaže da su ostali radnici sprečili veći sukob unutar sale gde se održavala proslava, a on je zatim izašao sa skupa i krenuo ka kući.

U tom trenutku, prepričava, za njim su krenuli direktor i još nekoliko radnika i fizički ga napali na platou ispred hale gde se održavala proslava.

Uz pogrdne reči, direktor je izašao za mnom i pokušao da se ponovo fizički obračuna. Za njim su krenuli i ostali radnici, njih nekoliko i to mahom oni koje sam prozivao u prethodnom periodu i za koje sam tražio da se preispita njihovo zapošljavanje. U jednom trenutku sam pao na beton ispred hale, a oni su me bezočno šutirali nekoliko minuta. Moj linč su sprečili ostali radnici koji su se umešali i prekinuli dalje iživljavanje koje je predvodio Lukić – tvrdi Stojanović.


Direktor: Stojanović mene fiizički napao

Sa druge strane, direktor Lukić, osim što je potvrdio da policija o ovom sukobu nije obaveštena, negira da je uopšte i došlo do tuče, te da je u stvari Stojanović u dva navrata njega fizički napao, a da on, ni bilo ko od radnika, nije uzvratio.

Stojanović je sve vreme provocirao i hteo najpre fizički da se obračuna sa jednim radnikom naše ustanove. Kada smo uspeli da sprečimo veći sukob i sve se završilo na verbalnom prepucavanju, Stojanović je nakon toga prišao mom stolu i pred svedocima pokušao da me udari. Tada je pao, a pojedini radnici su mu pomogli da ustane i izveli ga napolje – priča svoju verziju čitavog dogaćaja Lukić.

Potvrđuje da je on izašao za njim iz sale i upitao ga "šta ti sve ovo treba?“.

Tada me je Stojanović šutnuo nogom i tu se završava čitava priča, a o svemu što kažem postoje svedoci – tvrdi direktor Lukić.

Stojanović će tokom dana predati medicinsku dokumentaciju advokatu i najavljuje tužbu protiv direktora i radnika koji su učestvovali u sukobu, a u izveštaju lekara specijaliste koji ga je juče pregledao stoji da je on zadobio povrede u vidu otvorene rane usne i usta, nagnječenja butine, nagnječenja podlaktice i višestruke otvorene povrede potkolenice

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Barbara 1

    20:32 // 27. 12. 2018.

    Direktori biju radnike.Epa neće moći ,motke ima da rade

  • Koska

    20:30 // 27. 12. 2018.

    Od sada crne trojke ima da rade po noći

  • Prokupacka tracara

    18:46 // 27. 12. 2018.

    Tuzi lopov, lopove... Zalosni ste i jedni i drugi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: