Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 29. 7. 2011.

| Hronika

Pretučen u policijskoj stanici

Autor:P.B. i N.T.Izvor:Južne vesti
pretučen

ALEKSINAC, NIŠ - R.V. (50) iz Aleksinca tvrdi da su ga u utorak uveče aleksinački policajci brutalno pretukli u policijskoj stanici.

On tvrdi da su ga policajci najpre vređali, a zatim i davili, udarali i šurirali po podu policijske stanice.

Navodno, problem je nastao u prodavnici VIP u Aleksincu, kada je, kako R.V. kaže, prodavac pozvao policiju.

- hteo sam da odjavim broj, jer sam prethodno polomio telefon i nisam želeo da neko pronađe karticu i napravi mi račun. Momak mi je objašnjavao kako moram da zovem Beograd,.. ja mu pričam da ne mogu, da nemam odakle..  osetio je sigurno da sam malo popio i rekao mi je da će da zove policiju - kaže R.V.

Prema njegovoj priči policija je ubrzo došla i pozvala ga da pođe sa njima do stanice, gde je proveo oko sat vremena.

- Kada su me na kraju pustili, na izlazu iz stanice jedan od njih mi je dobacio, odnosno opsovao majku. Okrenuo sam se ka njemu i pitao zbog čega mi je to rekao, ali je on ustao i počeo da me davi. Pao sam na pod, ali su tada skočili i ostali, a mislim da su bila trojica, i počeli da me šutiraju - priča R.V.

Upravnik Hitne pomoći u Aleksincu dr Zoran Minić potvrdio je Južnim vestima da je R.V. primljen te večeri oko 21,55h, da su mu konstatovane povrede i da je odatle upućen na odeljenje hirurgije.

U zapisniku koji su lekari sačinili, a koji nam je dr Minić pročitao, piše da je R.V. imao krvni podliv gornjeg kapka levog oka i povređen gornji kapak, masnicu na desnom kuku i u desnoj krsnoj regiji trouglastu oteklinu, dok je na vratu bila prisutna masnica u predelu ispod donje vilice. Takođe, upisano je i da bio pod dejstvom alkohola.

- Međutim, treba imati u vidu da lekar nije mogao da utvrdi poreklo tih povreda. Čovek je izjavio da su ga pretukli policajci i to je kao njega tvrdnja i upisano u zapisnik, ali mi to ne možemo da potvrdimo - rekao je dr Minić.

Dr Minić pojašnjava da je R.V. na odeljenje hirurgije upućen jer se, kako je pojasnio, uvek kod takvih tuča ili povreda, gde se sumnja na potres mozga, pacijent obavezno šalje na hirurgiju.

Zbog svega što se desilo R.V. najavljuje i tužbu protiv policije

Inače, reč je o učesniku rata u Bosni, čiji je invaliditet procenjen na 75 posto.

Policija ćuti

U niškoj policiji, u čijoj je nadležnosti stanica u Aleksincu, tražili su da im se pismeno obratimo, što do sada nije bila praksa.

Međutim, na pitanje Južnih vesti "da li je R.V. bio priveden u utorak uveče i zbog čega, kao i da li je nakon toga bilo primene sile i zbog čega?", ni posle 48 sati nismo dobili odgovor.

Od novinara iz Aleksinca saznajemo da prebijanje građana nije redak slučaj u toj opštini.

- To se dešava prilično često, ali se svi plaše i niko ne sme o tome da priča. U pitanju je grupa policajaca koja je tu dovedena pre nekoliko godina. Za kratko vreme su postali poznati po bahatosti, a ne prezaju od bilo čega - kaže naš sagovornik koji je zahtevao anonimnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Vilhelm

    11:57 // 26. 8. 2011.

    pa sad lepo tuzis goveda i uzmes pare...

  • Meda

    04:47 // 30. 7. 2011.

    Opet pisanje i oblikovanje pisanja tako da daje odlican primer za 'zutu stampu'.

    "Autor P.B. i N.T."

  • cartmanx

    13:16 // 29. 7. 2011.

    Poznato je da je Aleksinacka policija van svake kontrole godinama unazad da rade sta hoce, ucenjuju ljude, jednostvano, sve im se moze! Ja postavljam i pitanje niskom MUP-u zasto nema nacelnika vec 2 godine, a i da ga ima u Aleksincu ovakvo stanje u policiji traje godinama unazad, bilo bi potrebno da se neko ozbiljno pozabavi tim ljudima iz ministarstva i da pocisti sve lose a bogami ima ih... u vecini su!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: