Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 4. 4. 2018.

| Hronika

Prijatelji i otac mladića koji je upao u Nišavu traže da se pronađe telo

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Protest-centar-prijatelji-mladog-Nišlije-foto-V.-M
Zahtevaju da ronioci nastave da pretražuju Nišavu; Foto: JV/V. Milić

Nekoliko desetina omladinaca protestovalo je u centru Niša tražeći od nadležnih službi da nastave potragu za 17-godišnjakom koji je prošlog četvrtka upao u Nišavu. Otac tog mladića Miloš Đorđević tvrdi da su spasioci neposredno pošto je njegov sin upao u reku bili upućeni na pogrešno mesto.

Đorđević dodaje da je njegov sin Danilo upao u Nišavu kod Kamenog, a da su ga spasioci tražili oko 30 m nizvodno od Železničkog mosta, što je, kao smatra ovaj Nišlija, bila prva greška. Dečaka su, dodaje, tražili na mestu gde ih je uputio policajac koji se našao na mestu nesreće. Protest-Danijev-zakon-foto-V.-M Zahtevaju da ronioci nastave da pretražuju Nišavu; Foto: JV/V. Milić

Kako su bili upućeni na preko 300 m od mesta nesreće, to je najveći propust. Taj pozornik ih je uputio - rekao je Đorđević.

Danima su njegovog sina tražili on, njegovi rođaci i drugovi kao i Danilovi prijatelji, objašnjava, a kako kaže spasioci iz specijalnih jedinica su potragu obustavili pre dva dana.

Danilovi prijatelji su se zato okupili u centru grada sa transparentima na kojima je pisalo “Zašto je potraga stala?”, “Gde su ronioci?”, a prošetali su i do Gradske kuće. Oni su duvali i u pištaljke i tražili da se što pre pronađe telo njihovog prijatelja.

Inače, prema nezvaničnim informacijama policija je sprovodila intenzivnu potragu za mladićem, a tog dana u izuzetno lošim uslovima, jer je reka bila nabujala i jaka.

S druge strane, Đorđević kaže da je potraga trajala svega dva sata dana kada se nesreća dogodila, te da su se spasioci povukli čim je pao mrak. Ni narednih dana spasioci nisu pretraživali reku kako je on smatrao da bi trebalo.

Treba od početka Kamenog mosta da se pretraži da bismo znali istinu. Šesti dan traje agonija, ja ne znam gde je moje dete, tražim ga među đubretom i kesama, u tome mi pomažu ostala deca, rodbina, prijatelji. Više mi je muka od toga, idemo, nalazimo leševe raspadnutih životinja, idemo čak kod ušća - objašnjava Miloš Đorđević.

Protest-mladi-Gradska-kuća-foto-V.-M Bili i do Gradske kuće; Foto: JV/V. MilićDodaje da zahteva da se usvoji zakon koga bi mogli da nazovu i po njegovom sinu “Danijev zakon”, po kome bi svakog ko upadne u vodu tražili dok ga ne pronađu. Smatra i da je neophodno da Niš, kao i svaki grad u Srbiji, moraju da imaju ekipu ronilaca za ovakve situacije.

Ja sam svestan da je Danilo ako je ušao u tu vodu on se utopio, ko zna gde. Želimo samo ronioce, da ga nađu. Da imamo svoje ovde, a ne da nam dolaze iz Beograda - dodaje Đorđević.

Novinarka očekuje odgovore od policije na pitanja o ovom slučaju, kao i o procedurama koje važe u ovakvim situacijama, s obzirom na to da je Đorđević naveo i da je bilo propusta u saslušavanju svedoka koji su bili sa njegovim sinom. Kada iz Policijske uprave budu odgovorili, biće poznato da li i dalje traje potraga za Danilom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ucitelj

    14:03 // 6. 4. 2018.

    Iz ovako nabujale reke ako se spasavanje ne obavi u vrlo brzom roku sanse za prezivljavanje su minimalne, cak i ako je covek izuzetan plivac smrt najcesce nastupa zbog soka izazvanog hladnom vodom, e sad dali su tu spasilacke sluzbe samo tu da primaju platu ili da zaista nekog spase to ostavljam drugima na procenu

  • Dimitrije

    17:21 // 5. 4. 2018.

    Da ne ostavljamo ruznu sliku o nasem gradu?Ne treba spasioci da vrse potragu da ne bi stradali?...
    Od ovako glupih komentara I vidim zasto neki narodi imaju losu sliku o nama... Kao prvo ne samo Nis nego I cela Srbija propada sve vise I vise zbog prokletih politicara koji gledaju samo sebe I svoju rodbinu a ostatak sveta ne postoji za njih... Kao drugo spasioci se zovu SPASIOCI da bi spasili nekog

  • Filip

    00:26 // 5. 4. 2018.

    Bilo je 80 ljudi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: