Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 3. 12. 2021.

| Hronika

Prijava protiv bivšeg predsednika Opštine i pravobranioca zbog nezakonitog izdavanja lokala

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
lokali Kuršumlija
Sporni lokali u Kuršumliji predmet krivične prijave; Foto: Lj. M.

Da su bivši predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i opštinski pravobranilac Nataša Jovanović nezakonito izdavali opštinske lokale, poslovni prostor i stanove u kojima Opština ima deo svojine, ali i one koji su u privatnom vlasništvu, tvrdi predstavnik građana i oštećeni Đura Cahum. On je podneo prijavu Tužilaštvu u Kuršumliji koje je, kako je potvrđeno Južnim vestima, prijavu prosledilo Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu. Vidić kaže da je sve rađeno po zakonu.

Reč je o milionskoj šteti za budžet Opštine Kuršumiliji jer su zloupotrebe trajale dugi niz godina, napominje Đura Cahum koji je podneo prijavu. lokali Kuršumlija Lokali koje je opština izdavala; Foto: Lj. M.

Ja sam kao građanin bio u obavezi da prijavim nedvosmislena saznanja do kojih sam došao na različite načine. Sumnjam da su Vidić i pravobranilac Jovanović, ali i drugi lokalni funkcioneri u dužem periodu nezakonito raspolagali opštinskom imovinom tako što su lokale i stanove u Lukovu, Rači i na drugim lokacijama ustupali na korišćenje bez zakonom propisane evidencije, a najčešće na divlje - tvrdi Cahum.

Navodi i da 3 lokala u Topličkoj ulici u Kuršumliji i jedan u Lukovskoj Banji na takav način koristi AD “Planinka”, a tvrdi da se nezakonito raspolaže i određenim brojem stanova u Rači i Lukovu.

Dok se o stvarnoj opštinskoj imovini ne vodi računa, lokalna vlast, koristeći svoje pozicije, nezakonito raspolaže tuđom imovinom. Donosili su rešenja za stanovanje u objektima koji su privatna imovina, kao i niz lokala u Ulici palih boraca gde je, prema mojim saznanjima, opština vlasnik u delu 1/8 – ističe Cahum.


Tužilaštvo prijavu prosledilo Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije

U kuršumlijskom Tužilaštvu potvrđuju za Južne vesti da su primili prijavu i da su, nakon uvida, a kako se radi o sumnji na zloupotrebu položaja, slučaj prosledili Tužilaštvu u Nišu.

Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji je, nakon prijema krivične prijave, sa svim prilozima po zakonu ustupilo mesno nadležnom tužilaštvu, Višem javnom tužilaštvu u Nišu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije – rekli su Južnim vestima iz Osnovnog tužilaštva u Kuršumliji.


2 radoljub Vidic predsednik Kuršumlije foto lj.m. Vidić tvrdi da je sve rađeno po zakonu; foto: Lj.M.Vidić: Sve po zakonu

Sada već bivši predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kaže da svako ima pravo da na zakonit način proverava rad opštinske vlasti.

Kako kaže, jedan deo iz sadašnje prijave već je proveravalo Tužilaštvo za organizovani kriminal i nisu pronašli ništa što je protivzakonito.

Komentarišući navode iz prijave da Opština izdaje lokale koji nisu u njenom vlasništvu, Vidić tvrdi da se radi o višespratnim objektima, te da deo koji se izdaje pripada Opštini.

Druge navode nije želeo da komentariše, osim da je, kako tvrdi, sve rađeno po zakonu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • buba

    16:23 // 19. 11. 2022.

    za nicija nije do zore gorela,prodje zivot.

  • insajder

    10:58 // 3. 12. 2021.

    za sve malverzacije u Kursumliji je zaduzen Gibe Vidicev zamenik. On je u penziji a i dalje radi u Opstini, dok mladi ljudi obijaju pragove za posao.

    • Smuk

      22:32 // 3. 12. 2021.

      @insajder : GIBE , moj drug i kolega sa fakulteta /Ekonomskog/?
      I on li se prodao , pod stari dani ?
      Eeeee... dakleM, kako čovek stari , misli da njemu a i svima iz te generacije , pamet dolazi ... ali , izgleda da nije tako. Ako se nije do sada najeo - biće gladan dok je živ !
      A , Beli ... dal' je i on uz Gibeta ?

  • Gopex

    09:08 // 3. 12. 2021.

    Kakve sve prijave ima da popiju predsednica Babusnice i svi njeni sluge zaposleni u opstinu od 2012 i dolaska sns na vlast naovamo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: