Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 27. 9. 2011.

| Hronika

Prijave i protiv maloletnih navijača

Autor:M.S. i P.B.Izvor:Južne vesti
meraklije2
foto: RealSaNišave

Istražni sudija Višeg suda u Nišu odredio je pritvor trojici navijača Fudbalskog kluba Radnički jednomesečni pritvor, ali krivične prijave su podnete i protiv šest  maloletnika.

U Policiji su danas saopštili da je prilikom sukoba posle utakmice sa OFK Beogradom privedeno čak 13 maloletnika, od kojih će šestorica da se brane sa slobode.

- Nije ocenjeno da je ovaj meč bio pod “visokim rizikom”. Mi smo reagovali još u početku sukoba, kada su desetorica najekstremnijih navijača pokušali da izađu iza leđa, inače mirnim navijačima iz Beograda. Pucanj se jeste čuo, ali to se ne karakteriše kao upotreba vatrenog oružja jer je pucano u vazduh iz samoodbrane - pojasnili su u Policijskoj upravi.

Lidija Pavlović portparol policijske uprave istakla je da “do sada nisu imali saznanja da je jednom maloletniku u tom sukobu polomljena vilica”, ali je potvrđeno da su korišćena palice I da je bilo fizičkog kontakta.

Nakon sukoba Meraklije su izdale saopštenje u kome su navele da je policija "bez ikakvog povoda napala navijače" a da su "prilikom izlaska sa stadiona pripadnici policije bespotrebno požurivali ljude sa stadiona, pri čemu su koristili i pendreke".

- Tom prilikom je jedan maloletni navijač brutalno pretučen od strane policije. Dva pripadnika policije su oborila i brutalno pretukla maloletno lice. Meštani Delijskog Visa koji žive preko puta stadiona su molili pripadnike policije da ne tuku nedužno dete, ali molba je bila uzaludna. Policija je krenula jače i brže na sve ostale navijače i simpatizere Radničkog koji su se vraćali sa utakmice. Pendrecima po leđima su udarali svakog ko im je bio u blizini - tvrde navijači.

Do sukoba navijača i policije došlo je u sredu popodne nakon utakmice osmine finala Kupa Srbije u kojoj su se na stadionu na Delijskom Visu sastali Radnički i OFK Beograd.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklijaaa

    11:11 // 29. 9. 2011.

    Jedan poznanik ni kriv ni duzan je priveden jos ispred SUP-a ... Pobego iz skole da bi otiso na utakmicu i prolazio je pored supa, tad je krenula utakmica, i on covek normalno prolazio i policajac ga presreo i poceo da ga ispituje i priveli ga bez ikakvog razloga i morao je da ceka kevu 1 sat da dodje da ga izvuce iz sup-a i tako nije ni otiso na utakmicu ... Toliko o tome ... 10-ak ih je ostalo na tribini kada sam ja izaso, da skupe parole i zastave ... A policija je pozurivala navijace i policajac ni 5 ni 6 pendrekom u glavu Meraklijskog navijaca ... I ETO TAKO JE SVE NASTALO ...

  • Meraklijaaa

    11:06 // 29. 9. 2011.

    Bio sam na utakmici i video sta se desavalo ... Policija se i sama bahato ponasala prema navijacima, imao sam srecu, sto sam morao u 6 da budem kod splava u centru da se vidim sa devojkom, pa sam oko 25 do 6 uso u bus, iako on pravi krug na delijskom visu, policija je zaustavila bus, i navodno su bas popamtili ko je pravio nerede i krenuli da ih izbacuju iz autobusa, a ispred busa, 10 policajca stoje i udaraju ih pendrecima, zene u autobusu i stariji ljudi su vikali na policiju da ne tuku decu, ali dzabe ... E onda je us'o neki policijac(inspektor(Sta je vec)) i rekao ljudima u autobusu da su to deca huligani ... 2 moja ortaka koja su bila na zapadnu tribinu, koji su osisani na nulu, koji su otisli prvi put na stadion si privedena bez ikakvog razloga ... Kada je hitac ispaljen pre toga, Meraklije i drugi simpatizeri kluba si poceli da beze po delijskom visu i tu je vec moglo da se zavrsi sve ovo, ali ne ... Ipak ljudi, zakon je jaci od nas, policija je jaca od nas!

  • Ivan

    00:25 // 29. 9. 2011.

    Sramotna izjava potparola policije. Kaze gospodja nemamo informaciju da je nekome polomljena vilica pa jos kaze da se pucanj cuo ali se on ne karakterise kao upotreba oruzja nego jer je pucano u vazduh. Pa nista onda ajmo sutra svi u centar grada da pucamo u vazduh malo ako se to vec ne karakterise kao upotreba oruzja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: