Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 3. 3. 2020.

| Hronika

Pritvor za mladića koji je napao novinara na nepostojećoj gej paradi u Leskovcu

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
88228328_190305288962364_805261442642083840_n
Osumnjičenom određen pritvor do 30 dana; foto: B. S.

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, 25-godišnjaku koji je na jučerašnjem antigej protestu nasrnuo na novinara, određen je pritvor do 30 dana.

Osumjičeni D. S. tereti se za krivično delo nasilničko ponašanje, navode u Tužilaštvu, a uhapšen je brzo nakon incidenta.

D. S. je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu saslušan u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je Osnovnom sudu stavljen predlog za određivanje pritvora, koji mu je od strane Osnovnog suda određen. Tužilaštvo će u daljem toku postupka preduzimati dokazne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja odluke - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, lažna najava gej parade okupila je juče mnogo mladih koji su nasiljem iskazali svoj stav prema LGBT osobama, a tokom izveštavanja lakše je povređen novinar lokalnog portala Dragan Marinković.

Srednjoškolci su na skupu psovali i vređali ostale novinare koji su izveštavali, a napade su osudile opozicione političke stranke, nevladine organizacije, dok je reakcija vlasti izostala.

Stručnjaci ocenjuju da je ce slučaj dokaz da je Srbija homofobično društvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leskovčanin

    08:19 // 4. 3. 2020.

    Tako su i ministra prosvete Šarčevića odmah priveli i odredili pritvor zbog nasrtaja na novinara. Ljudi gde je pravda? Pa valjda veću težinu ima kad ministar nasrne na novinara a ne neki tamo srednjoškolac. Da se razumemo ja sam za svaku osudu nasilja ali osudite sve.

  • Markoni

    20:08 // 3. 3. 2020.

    Pravda je jednaka za sve, tako je i onaj vozac sluzbenog vozila koji je ubio zenu i povredio jos nekoliko njih na naplatnoj rampi Doljevac odmah priveden.. i osudjen..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: