Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 18. 8. 2017.

| Hronika

Priveden Nišlija koji protestuje ispred Gradske kuće

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Policija-privodjenje;-foto:-JV-J.-A
Privodili ga jer imao "flaster na ustima"; foto: JV/J. A.

Nišliju koji već više od mesec dana protestuje ispred Gradske kuće u Nišu, nezadovoljan finansijskom situacijom, ali i korupcijom u gradu, privela je policija. On tvrdi da je to zbog toga što je "nosio flaster" preko usta. U policiji još nema odgovora zbog čega je priveden.

Miroslav Vacić već više od mesec dana protestuje ispred Gradske kuće, a pre nekoliko dana je napravio transparente - “Dokle više lopovi” i “Bolje grob nego rob”, a simbolično nosi i flaster preko usta.

Međutim, kako kaže, danas ga je policija privela upravo zbog toga.

Prijavili me navodno građani jer kršim javni red i mir tako što sam zalepio flaster na usta. A kad ne zalepim flaster na usta, onda kažu da pretim gradskim većnicima. Ovo je demokratija, ovo je Srbija! - rekao je Vacić neposredno pre privođenja.


Policija sprečavala novinare da rade

Privođenje ispred Gradske kuće; foto: JV/J. A. Privođenje ispred Gradske kuće; foto: JV/J. A.Nakon što su primetili da novinari snimaju privođenje Vacića, jedan od policajaca je legitimisao novinare i zabranio im da snimaju.

Nakon što su novinari Južnih vesti Jovana Adamović i Stefan Marković pokazali novinarske legitimacije, policajac je od njih tražio da službene oznake "nose oko vrata, a ne u novčaniku”.

Ja vas ne poznajem. Vi legitimacije niste nosili. Gde su vam bile? - rekao je Božilović.

Nakon toga policajac je sklonio novinare nekoliko metara dalje, da bi ih letigimisao, čime su bili sprečeni u obavljanju novinarskog zadatka.

Nakon provere, Božilović je lične podatke novinara upisao u svoj mobilni telefon. Međutim, na pitanje novinara Južnih vesti po kom osnovu to radi, on je samo pokazao prstom da se sklone sa prozora službenog automobila.


Privodili ga i zbog sukoba sa većnikom

Privodjenje-ispred-Gradske-kuce;-foto:-JV-J.-A Privodili ga jer imao "flaster na ustima"; foto: JV/J. A.Dok je držao jednu od parola, 15. avgusta, navodi Vacić, s leđa mu je prišao gradski većnik Branislav Kačar, a potom stao ispred njega i počeo da mu se smeje.

Pročitao je šta piše i počeo onako cinično da se smeje i nešto je prokomentarisao nisam tačno čuo šta. Ja sam ga pitao “Šta se smeješ?” i to sam ponovio još jednom - pojašnjava Vacić.

Kačar kaže da je došlo do verbalnog sukoba, ali nije želeo da komentariše, već je rekao da će "pustiti da pravosuđe odradi posao".

Ne bih da komentarišem o tome. Nije bilo fizičkog sukoba, samo verbalnog. Ma, nebitno, ne želim to da komentarišem i da se oko toga diže neka fama - insistirao je Kačar.

Gradski većnik tvrdi i da nije on prijavio Vacića, već da ga je "verovatno prijavio neko od portira" iz Gradske kuće, ali je ponovio da ne želi da komentariše taj događaj.

Međutim, novinari Južnih vesti od policije još nisu dobili odgovore na pitanja zbog čega je u oba slučaja Vacić bio uhapšen, ali ni odgovor na pitanje da li policajac sme da u svoj telefon zapisuje lične podatke građana koje legitimiše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan

    19:17 // 28. 8. 2017.

    E sad fino treba da se organizuje jedno 30-ak, 40 Nišlija, ne mora više, i da svi do jednog sa flasterom preko usta i tim istim transparentom poseda ispred gradske kuće, evo ja sam prvi za! Pa da ih vidim onda, hoće li sve da nas privedu?? To bi bilo ozbiljno kršenje ljudskih prava (mada je i ovo takodje), i kao što ovde neko reče živimo u demokratiji, SVAKO ima prava da "kaže" ono što želi!

  • P

    21:32 // 19. 8. 2017.

    Novinari treba da policajca prijave unutrasnjoj kontroli jer je duzan da im saopsti razloge legitimisanja a ne da ih na pitanje udalja od vozila, dto se vlasti tice mogu da kazem samo jadnici uplasili se jednog coveka koji protestuje!

  • miroslav

    15:22 // 19. 8. 2017.

    ....evo ja ću da dođem ispred te zgrade i da stojim sa flasterom... Nek proba da mi se smeje taj glumac.....treba i njega prijaviti za sve što radi....za jedan dan se sazna sve šta ko muva...bilo ko u gradu.....napravili užas od grada....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: