Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 8. 4. 2019.

| Hronika

Priznali ubistvo u niškom noćnom klubu i traže nagodbu

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
sud
Koliku će kaznu dobiti dvojac iz niškog kluba, znaće se nakon sporazuma odbrane i tužilaštva;foto: S. M.

Dvojica 27-godišnaka iz obezbeđenja niškog kluba “Cubo” koji su prošle godine pretukli 38-godišnjaka koji je od posledica udaraca i preminuo, sporazumeće se sa tužiocem oko kazne. Obojica su priznali krivično delo za koje im preti kazna od 2 do 12 godina zatvora.

17. februara 2018. godine, preminuo je Bratislav Milojević koji je nekoliko dana pre toga dobio batine od obezbeđenja niškog kluba “Cubo”.

Nešto više od godinu dana, 27-godigodišnjaci Ž. N. i I. Č. sa lisicama na rukama uvedeni su u prostranu sudnicu Višeg suda u Nišu. Na teret im se stavlja krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom. Umesto daljih ročišta, sledi sporazum sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Takav je dogovor odbrane i tužioca.

U prvom redu, sa suzama u očima i papirnatom maramicom u rukama, majka preminulog Bratislava očekuje pravdu za svog sina. Iza nje veliki broj pravnika zainteresovanih za ovaj proces.

Advokat Ž. N. rekao je da okrivljeni želi da dopuni pređašnji iskaz, nakon čega je ovaj momak pozvan da izađe pred govornicu. Priznao je sudiji Milici Grujić da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Kaže da se kaje.

U potpunosti priznajem ono što mi se stavlja na teret. Sve se to desilo u afektu, kada je on izvadio nož. Trajalo je nekoliko sekundi. Kad je pao šutnuli smo ga nekoliko puta. Bio je mrak, pa ne znam tačno u kom delu tela smo ga šutirali. Mnogo mi je žao zbog toga i kajem se - rekao je Nikolić.

Nakon njegove izjave i advokat Danilo Nikolić koji zastupa I. Č. zatražio je da se i ovaj obrati. On je najpre izjavio saučešće majci ubijenog Bratislava, a zatim tiho opisao šta se dogodilo kobne večeri u “Cubo” klubu.

Kad je izvadio nož, ja sam ga prvi odgurno, a onda smo ga šutirali. Sve se dogodilo mnogo brzo. 5-10 sekundi. Mnogo bih voleo da mogu da vratim vreme, ali ne mogu - rekao je Čolović.

Nakon kratkog ročišta, odbrana i tužilac su se dogovorili da se odmah sporazumeju. To, kaže advokat Nikolić, ne umanjuje kaznu optuženima, ali ubrzava proces i smanjuje sudske troškove.

Konačni sud o sporazumu daće sudija Grujić 22. aprila.

Podsetimo, 11. februara 2018. izbila je tuča u niškom klubu "Cubo". Dva dana kasnije uhapšeni su osumnjičeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan

    00:03 // 13. 4. 2019.

    Prestanite za ove stvari da krivite tuzioce i sudije. Krivite tuzioca ako da nagodbu, a ako dobiju dve godine pred sudom nije opet kriv sudija nego tupavi zakon. Krivicni zakonik je preblag prema bilo kom uciniocu krivicnog dela. Ako ispune uslove za minimalnu kaznu, verovatno ce je i dobiti ali za to nije kriv sudija nego zakon. Nije sud kriv sto imaju advokada i koji radi svoj posao.

  • N.N.

    10:05 // 9. 4. 2019.

    I oni su znali koliko je bilo dosta, pa ce i tuzilac.

    • S.S.

      14:28 // 9. 4. 2019.

      Komentar ostar i kako treba. Samo kad ih budu kaznjavali neka obrate paznju i na to da ih ne naprave na gore nego sto vec jesu.

  • Miloš

    04:31 // 9. 4. 2019.

    Pa zašto je vadio nož i pravio se pametan? Meni to izgleda kao svesno izazivanje incidenta...

    • jasar

      14:21 // 17. 4. 2019.

      da je to tvoj ,otac,brat,dali bi tako govorio?,sramota...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: