Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 25. 1. 2016.

| Hronika

Priznao na sudu da je pretio novinarima Južnih vesti

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Marinković i Mirović
Marinkovićeva "profilna" fotografija na Fejsbuku u trenutku kada je pretio - Marinković (levo) i potpredsednik SNS Igor Mirović

Nakon što je postigao nagodbu sa tužilaštvom Bojan Marinković Bojzi je pravosnažno osuđen na 3 meseca zatvora i uslovno na godinu dana zbog pretnji glavnom i odgovornom uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću.

Ovo praktično znači da zatvorska kazna neće biti izvršena ako Marinković u roku od godinu dana ne počini drugo krivično delo.

Da bi se nagodio sa tužilaštvom, on je potpuno priznao izvršenje dela, odnosno da je marta 2014. godine, pozivajući se i na visoke funkcionere SNS, pretio Blagojeviću, za šta mu je pretila kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora.


Pretio zbog Andrejevića i Vodovoda

Pozivajući se na visoke funkcionere SNS, Bojan Marinković je 22. marta 2014. godine ozbiljno pretio novinaru i uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću. (/slika2)

Marinković (36), koji se predstavio kao "Bojzi, vlasnik lokalnog fudbalskog kluba", pozvao je telefonom Blagojevića i "upozorio ga" da više ne piše o direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i njegovim saradnicima.

Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću, inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno - čuje se, između ostalog, na snimku telefonskog razgovora.

U telefonskom razgovoru, čiji je snimak na zahtev Tužilaštva predat policiji, Marinković se pozivao na svoje političke veze u Srpskoj naprednoj stranci i naveo da mu je brat Igor Mirović, potpredsednik te stranke i tadašnji ministar za lokalnu samoupravu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    23:45 // 26. 1. 2016.

    Pazi ovo-vlasnik lokalnog kluba!Kakav gazda,takav nam i fudbal!

  • Čiča

    13:03 // 26. 1. 2016.

    Šta više reći nego prostački mentalitet, a za sve to je kriv Niški sud koji je nepravedno presudio. Ovakvi moraju na robiju i na dobrovoljan rad, a ne da se sada opet šepure i prave gluposti po niškim ulicama.

  • mele

    17:35 // 25. 1. 2016.

    Omladino, bez'te bez'te sto pre odavde!!

    • Винстон

      23:06 // 9. 4. 2017.

      Идемо, идемо... Још само мало !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: