Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 18. 5. 2017.

| Hronika

Prodavačice iz “Stop šopa” u strahu od problematičnog maloletnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stop shop
Krade iz prodavnica u "Stop Šopu"; foto: Stop Shop

U poslednjih nekoliko meseci zaposleni u radnjama niškog “Stop šopa” strepe od maloletnika koji, prema njihovim rečima, obično u večernjim satima obilazi radnje i pokušava da iznese garderobu. Jednom je potegao i nož, a u policiji kažu da se protiv njega “primenjuju mere socijalne zaštite”.

Prodavačice koje su se javile redakciji kažu da ih je strah da idu na posao, jer brinu da će se maloletnik pojaviti i povrh svega, da će imati nož.

Agresivan je mnogo. Nosi nož sa sobom, a dolazi iz Knjaževca svakog dana pošto je tamo u popravnom domu. Ja svakog dana idem sa strahom na posao i pitam se da li će večeras da me izbode pošto je već vadio nož i plašim se da moje dete ima da ostane bez majke - piše jedna zabrinuta radnica.

Da je sa pomenutim maloletnikom bilo problema potvrđeno je i u menadžmentu “Stop šopa” gde kažu da je obezbeđenje upoznato sa ovim problemom i da je policija intervenisala više puta.

U niškoj policiji potvrđuju da su od početka godine registrovali 7 krađa u ovom tržnom centru u kojima je učestvovao ovaj maloletni 13-godišnjak.

S obzirom na činjenicu da je krivično neodgovoran, prema njemu su primenjivane mere socijalne zaštite - kažu u policiji.

Zaposleni u “Stop šopu” kažu da je navodno reč o mladiću koji je nedavno, sa još jednim drugom, opljačkao “Banku dobročinstva” u centru Niša. Ipak, policija ovu informaciju nije potvrdila, ni demantovala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    21:59 // 19. 5. 2017.

    Nije mi jasno,kako je moguce da vaspitaci popravnog doma nisu upoznati sa njegovim slucajem,ako vec policija ne moze nista,zasto mu jednostavno ne zabrane izlaske,ako nastavi ovako da se ponasa stvarno ce ubiti nekoga za par godina,naravno nekog nevinog a to moze biti neko nama blizak ,pa cemo onda svi da pametujemo kako je trebalo preduzeti nesto...

  • Milivoj

    00:30 // 19. 5. 2017.

    Čitam ove komentare na JV i pitam se da li je pojedincima stvarno kriv za sve, da li je on kriv što nemamo najbolju garderobu, što nemamo fine klubove i kafiće u gradu, što nemamo nemačke plate...da li se neko od njih zapitao svako za sebe, šta sam ja lepo u svom životu stvorio, napravio proizveo..?

    • Pentraksil

      12:02 // 19. 5. 2017.

      O cemu ti, covece, pricas?

    • Daca

      12:40 // 1. 7. 2017.

      xaxa, ovo na ovome svetu nije istina

  • Ma nek je samo živ i zdrav

    17:11 // 18. 5. 2017.

    Da to radi neko dete u Švajcarskoj trebalo bi ako je dete da ide na doživotnu a u Srbiji deca nemaju za leba i pride mleko pa Bog nek mi oprosti nek se snalaze!Skoro sam pročitao da i deca kod stočnog trga postala takva AKOOOO!Šta treba da umru od gladi?Evo Vučić najavljuje povećanje SNS botovima u javnom sektoru od 10% to znači da će neki da uzmu i 10000 više,kolko je cela socijala!

    • to isto dete

      23:04 // 18. 5. 2017.

      je uz pretnju nožem htelo da otme telefon od mog petnaestogodišnjeg deteta pre dva meseca, u sred dana, 100 metara od policijske stanice. Srećom te je naišao gospodin koji je to sprečio i hvala mu do neba! Da, neka je živ i zdrav, ali pomenuti gospodin, a malog treba institucionalizovati, ali izgleda nema ko, sve ustanove peru ruke, a ovaj će na kraju nekog unesrećiti.

    • objasni bolje

      06:51 // 19. 5. 2017.

      Izvini,ali ne razumem komentar.

    • milica

      07:03 // 19. 5. 2017.

      Ako je gladan sto ne otima po samouslugama,tamo se prodaje hrana? Neka si ti ziv i zdrav,ne volim ni ja SNS,ali ne mozes ovo pravdati.

    • zoza niš

      08:24 // 19. 5. 2017.

      prvo to povećanje javnom sektoru neće biti 10000 već 4000 u proseku
      drugo dali bi svi koji nemaju ili nemaju dovoljno trebali da pljačkaju otimaju i biju da bi imali za leb i mleko i treće da su nekom vašem ili vama ne daj bože oteli novac ili pretili nožem da li bi komentar bio isti ili bi ovde čitali komentar sasvim druge sadržine

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: