Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 21. 8. 2012.

| Hronika

Prokuplje: vandali uništavaju parkove

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
klupe,-prokuplje.jpg

Prokupačko Javno preduzeće "Gradska čistoća" ima veliki problem sa nesavesnim građanima, koji bukvalno ne dozvoljavaju da ijedna klupa u gradskom parku ostane cela.

Samo što poprave polomljene letvice klupa ili ih ofarbaju, nepoznati vandali ih polome.

I to nije slučaj samo sa klupama, već i sa kantama po ulicama koje je nedavno postavilo prokupačko Javno preduzeće za zaštitu životne sredine.

park u prokuplju

Tako na primer, dečije igralište u naselju Garić postavljeno pre par godina više gotovo da nije u funkciji, jer je sve polomljeno.

Autobuska stajališta koja su postavljena u oktobru prošle godine, posle samo par dana bila su polomljena. Iako pokušavaju da izađu na kraj sa narušavanjem javnih površina, direktor "Čistoće" Bratislav Dunjić kaže da je to Sizifov posao.

- Nedavno smo uklonili sve klupe iz glavnog gradskog parka i za njihovu popravku odvojili 53. 000 dinara. Postavili smo ih popodne, a već ujutru su na nekim klupama bile polomljene letvice. Baš sam se razočarao, jer ako želimo da nam park izgleda normalno svakog drugog dana trebalo bi da popravljamo klupe- naglašava Dunjić.

On objašnjava da sem popravki, preduzeće ne može ništa drugo da učini, jer nema novca za nove klupe.

- Najjeftinija nova klupa košta 450 evra. Zamislite koliko bi nam para godišnje odlazilo samo na njih, kada ne bi popravljali već postojeće. S obzirom da su kvarovi svakodnevni, to je nemoguće finansirati. Zaista ne razumem one koji lome letvice na klupama, šaraju po njima, jer je reč o javnom dobru koje svi koriste - ističe Dunjić.

Kao moguće rešenje za ovaj problem on vidi Komunalnu policiju, koje nema u gradu.

- Do tada bi jedino policija mogla da pomogne, tako što će paziti na tu imovinu. Mi ne možemo ništa da učinimo. Neko krajnje rešenje je da se uvedu čuvari u parkovima i na javnim mestima, ali na šta bi to ličilo i koliko bi građani hteli da poštuju te koji će ih opominjati da ne uništavaju imovinu - pita se Dunjić.

Pored klupa na meti nesavesnih građana su i autobuska stajališta i kante.

Slike su uznemirujuće i ne preporučuju se mlađim, ni osetljivim osobama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    17:51 // 21. 8. 2012.

    Prvo zašto ste uklonili one stare klupe koje su bile u parku preko 50 godina i koje su bile neuništive. Gde su sada one? Po privatnim dvorištima! Drugo zar nije video nadzor koji je papreno plaćen uveden bas zato, da se spreči divljanje hul
    igana... barem je takvo objašnjenje bilo, pa što ih ne sprečite da lome? I nije tačno da klupa košta 450 evra, za 100 evra svaki zanatlija bi napravio klupu, samo treba malo da se angažujete i da se pomerite iz fotelje u kojoj sedite. Uostalom kako je moguće da opština koja ima budžet od milijardu i 350 miliona evra nema para da kupi 10ak novih klupa??? Para ima ali nikog nije briga!!!

  • misko

    17:47 // 21. 8. 2012.

    Pocecu da sumljam na ove iz gradske cistoce da placaju nekima da lome klupe kako bi kupili nove i neki procenat ostave za sebe,isto tako mi je sumljiva prica da pre neki mesec su kako su izjavili kupili 200 kanti za 1.2 miliona dinara,sto je naravno zalosno da tako lazu gradjane Prokuplje.Sve to treba ispitati,jer kako su poceli ovi kadrovi DS ce vrlo brzo zavrsiti na sudu,kao sto je Mrdakovic,sad Lepojevic,bitno da idu redom...Pozdrav

    • pera

      23:03 // 21. 8. 2012.

      Istine radi, treba reci nekoliko cinjenica, a ne samo oplesti po DS-u. Direktor cistoce je isti kao i u prethodnom periodu, i kadar je Pokreta za jug, a preduzece za zastitu zivotne sredine, koje je nabavilo kante, vodi kadar SPS-a.

  • Slobodan

    17:04 // 21. 8. 2012.

    Najjeftinija klupa 450 evra?! Angažujte zanatlije, napraviće vam 3,4 klupe za te pare. Em bi nekoliko ljudi dobilo posao (a ne vaše prijateljske firme), em bi koštalo nekoliko puta jeftinije, a bilo bi i kvalitetnije. A za komunalnu policiju se slažem.

    • gost

      23:19 // 21. 8. 2012.

      Pa kad opstinski covek pravi ugovore kosta toliko,covek sam lije materjal pa i sam naplacuje svoj rad,zato i kostaju toliko.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: