Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 20. 7. 2011.

| Hronika

Pronađeno oružje u podrumu zgrade

Autor:M.S. i P.B.Izvor:Južne vesti
bomba u podrumu zgrade
Pronađena granata; foto: Smilja Dodić

NIŠ - Stanari zgrade Bulevar Nemanjića 9 u Nišu imali su nemirno popodne pre dva dana jer je u podrumu njihove zgrade nađena minobacačka granata, kalibra 120 milimetara.

Nervoza među stanarima je, kako saznaju Južne vesti, splasnula u jednom trenutku kada je slučaj počela da obezbeđuje policija, ali se ubrzo saznalo da je pored granate pronađen i vojnički sanduk oružja nepoznatog porekla, što je unelo dodatnu nevericu među komšije.

„Tovar“ ubojitih sredstava pronašao je jedan bračni par koji je pokušao da sredi lom u podrumu. Posle uočenog oružja komšije su pozvale policiju.

- Granata je klasična školska, tako da smo nju obezbedili bez problema, a naknadnom istragom pokazaće se šta se nalazi u sanduku - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Pojedini stanari su bili uplašeni.

- Nikom ne može da bude sve jedno kada sazna da mu se u podrumu zgrade nalazi bilo kakva eksplozivna naprava, pa ni mi nismo bili ravnodušni. I svi se pitamo čime razmišlja taj koji je ostavio granatu i vojnički sanduk u podrumu zgrade - kažu oni.

Jedan od stanara te zgrade rekao nam je da je "policija obezbedila podrum da niko ne pridje" i da se takoreći "ne zna ko je vlasnik stana".

- Taj sanduk tu očito leži preko 15 godina, a stan tj. podrum je u međuvremenu promenio 5 vlasnika i to niko nije primetio - kaže stanar.

U Centru za obaveštavanje smo samo saznali da je granata uništena kod sela Bancarevo u opštini Niška Banja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: