Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:55, 20. 2. 2017.

| Sport

Propusti u obezbeđenju na Kupu Koraća po nalogu beogradskog MUP-a

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Navijači
Ko je kriv za baklje u hali?; Foto: JV

Nakon incidenta, kada je tokom finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća funkcioner Košarkaškog saveza Miodrag Radović pogođen bakljom u glavu, u niškoj policiji kažu da je za kontrolisanje publike bilo zaduženo privatno obezbeđene, dok u “Securitas”-u tvrde da je problem nastao jer su na izričit zahtev beogradske policije morali da u halu puste veliku grupu navijača za samo nekoliko minuta.

Iako ni obezbeđenje, a ni organizatori, nisu bili za to da oko 600 Zvezdinih i Partizanovih navijača iz Beograda uđe na utakmicu, to su, kažu u "Securitas"-u, morali da prihvate, jer iz beogradske policije stiglo naređenje da oni moraju da uđu.

Navijači Partizana Baklje gorele svuda po hali; Foto: JV

Pritom, kažu da su pojedine vođe navijača po protokolu ušle u halu kroz "VIP", odnosno službeni ulaz, gde nema detaljne kontrole.

Baklje i druga pirotehnika koja je izazvala incident na utakmici, našla je put do tribina, objašnjavaju, najverovatnije uz pomoć velikog broja "huligana" koji su pušteni u halu bez karata. Ti navijači nisu mogli da prođu detaljnu kontrolu za tako kratko vreme.

Došlo je oko 350 Partizanovih i 250 Zvezdinih navijača bez karata i zahtev načelnika je bio da ih pustimo u roku od 3 do 5 minuta. Rekli su “ili ćete ih pustiti unutra ili će u gradu da naprave haos”. Za to vreme mi nismo mogli toliki broj ljudi detaljno da pregledamo. Tada se promaklo nekih 6, 7 baklji, a sumnjamo i da su neke unele vođe navijača kroz službeni ulaz - objašnjavaju u “Securitas”-u.

Predsednik regionalnog Košarkaškog saveza istočne Srbije Uroš Parlić je u izjavi za Južne vesti rekao da je odluka da, kako je rekao “huligani” uđu u halu doneta "nakon procene bezbednosti" i u dogovoru sa Komitetom za bezbednost Kupa, policijom i obezbeđenjem. I Parlić potvrđuje da su u halu pušteni nakon što je utakmica već počela.

Procenjeno je da je bezbednije za samu manifestaciju, za grad, da se navijačima dozvoli da uđu. Oni su čak napravili prostor za svoje grupe na tribini. Iste mere obezbeđenja su važile, ali je sve bilo pod pritiskom da oni uđu brzo i verovatno su tada i unete baklje - kaže Parlić.

Utakmica Zbog baklji nakratko prekidana i utakmica; Foto: JV

Podsetimo, sinoć je pri kaju treće četvrtine finalne utakmice Miodraga Radovića, delegata Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, u glavu pogodila baklja koju je bacio neko sa tribina.

Radovića je ekipa Hitne pomoći iz hale iznela na nosilima, a prema nezvaničnim informacijama nije zadobio ozbiljnije povrede.


Niška policija traga za navijačem koji je izazvao incident

Zbog incidenta u finalu Kupa Radivoja Koraća, u niškoj policiji su kazali da će protiv, za sada nepoznatog navijača za kojim se “intenzivno traga”, biti podneta krivična prijava.

Pored toga, protiv 10 lica su podnete krivične prijave zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, jer su pokušali da uđu u halu “Čair” sa falsifikovanim ulaznicama - dodaju u policiji.

Za sada u javnosti nije bilo komentara iz beogradskog MUP-a o incidentu na utakmici u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    19:48 // 21. 2. 2017.

    Vazno mene i klinca su pretresli do gole koze a pored nas uslo brdo protehnike

    • Aja

      01:17 // 24. 2. 2017.

      Nije problem sto su Vas pretresli, nego sto ove druge nisu.
      A cemu sluzi policija, ako ne da spreci taj sljam koji se krije pod maskom navijaca. Ja sam navijac, a to je bagra koja nas sve ugrozava!

  • drug marko

    18:56 // 21. 2. 2017.

    Nadam se da je sada svima jasnu kakvoj mi drzavi živimo!

  • milorad

    14:17 // 21. 2. 2017.

    Ministre policije, red je nekakav, čaršijski makar, da se oglasite. Ili priču smatrate minornom; pritom, potcenjujući Nišlije i potencijalne opasnosti po živote njihove/naše/. A, zar je malo jedan, već ugrožen život ? Ko je potcenio MUP u Nišu i načelnika, g-dina Mitića ?
    Ostavke su najblaži čin u ovom momentu. O krivičnoj odgovornosti nečijoj ili nekih, otom, potom.

    • Oscar Pitagor

      08:41 // 22. 2. 2017.

      Не разумем зашто "потом"? Шта фали да и то буде "одмах"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: