Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 28. 10. 2014.

| Hronika

Protiv obezbeđenja ipak podnete prijave

Autor:J. C. , S. J.Izvor:Južne vesti
policija2
Policijske patrole dva puta intervenisale u toku koncerta

Nakon incidenta koji se dogodio na koncertu na Niškom sajmištu kada je, kako svedoče posetioci, privatno obezbeđenje vuklo po podu i tuklo jedan par i drugu devojku ošamarilo, policija je podnela prijave protiv trojice radnika obezbeđenja i tri posetioca.

Iako je jedna od napadnutih devojaka navela da je sama pozvala policiju koja je došla na lice mesta, ali nije uzimala podatke, niti izjave, iz niške Policijske uprave saopštavaju da su intervenisalidva puta i da su podnete prekršajne prijave.

Policija je intervenisala u dva slučaja tokom održavanja koncerta: u 23.00 i 23.40. U oba slučaja policija je, po završetku intervencije, podnela prekršajne prijave protiv trojice radnika obezbeđenja i protiv tri posetioca koncerta koji su učestvovali u narušavanju javnog reda i mira - kažu u niškoj policiji.

Podsetimo, na koncertu “Gobilina” koji je održan u nedelju, 26. oktobra, obezbeđenje je, prema tvrdnjama posetilaca, primenilo fizičku silu prema jednom paru, dok vlasnik "S. B. Security" Boban Simeonović to demantuje.

On je juče za Južne vesti da policija na napadnutima nije utvrdila nikakve povrede.

Došla policija i pita: "Pa gde ste udareni? Nema tragova." Pita momka: "Pa gde si ti dobio tolike batine, nema tragova?" To je priča samo. One su shvatile da policija sada svima piše prijave i gledaju da što više nakupe poena ne bi li se nekako opravdale - rekao je vlasnik privatnog obezbeđenja.

Inače, sve je počelo ispred toaleta u hali Niškog sajmišta, gde je došlo do svađe između obezbeđenja i nekoliko devojaka koje su stajale ispred muškog WC-a. Potom je jednu od njih, kako je ispričala, a potvrdili su i svedoci, pripadnik obezbeđenja jako povukao za ruku kada je zaštitnički reagovao njen momak, pa su na njega nasrnula četvorica iz obezbeđenja.

Njih dvoje su izbačeni napolje, gde je, prema rečima svedoka, još neko vreme obezbeđenje nastavilo sa tučom.

S druge strane, vlasnik firme “S.B. Security“ Boban Simeonović rekao je da su devojke ispred toaleta bile u pripitom stanju i da su nakon intervencije obezbeđenja "počele da pljuju i psuju po njima". Kada je reč o izbačenom paru, on tvrdi da su njih napolje izvela samo dva čoveka, i to "hvatom za nadlaktice".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubazni komsija

    19:36 // 29. 10. 2014.

    Samo da pocne primena zakona o obezbedjenju, i nadam se i dprovodi, nece obezbedjenje raditi siledzije. Takve kvazi agencije kvare imidz ozbiljnim i profedionalnim agencijama.

    • Nišlija

      13:25 // 1. 11. 2014.

      Pitam se šta će biti ako se neko pojavi sa svojim ličnim obezbeđenjem i tamo neko obezbeđenje počne da mu zavrće ruku zbog nekih gluposti da ne dođe do rata bezbedonosnog i sve u ime bezbednosti

  • Robin Hud

    22:15 // 28. 10. 2014.

    Dajte i nama status sluzbenog lica!

  • Пантелија Топаловић

    15:59 // 28. 10. 2014.

    Protiv pretučenih su podnete prijave za primer da ne padne nekome na pamet da ponovo zove policiju kad se njihove kolege iz obezbeđenja iživljavaju. Bojkot koncerata koje obezbeđuju osuđivani nasinici

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: