Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 19. 1. 2024.

| Hronika

Protiv predsednice Višeg suda u Nišu podignut optužni predlog, suđenje počinje u februaru

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
viši sud niš
Na teret joj se stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja; foto: JV-S. Marković

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužni predlog protiv predsednice niškog Višeg suda D. Ž. koja je uhapšena u oktobru prošle godine zbog sumnje da je ubrzala postupak i odobrila uslovni otpust za osuđenika, a zauzvrat dobila vaučer za sedmodnevni boravak u hotelu na Zlatiboru. Početak suđenja zakazan je za 8. februar pred Višim sudom u Beogradu.

Kako kažu u odgovoru Južnim vestima iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, optužni predlog je podignut krajem 2023. godine.

Protiv nje je podignut optužni predlog 18. 12. 2023. godine zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave - navode u Tužilaštvu.

Objašnjavaju da je D. Ž. bila u pritvoru kako ne bi uticala na svedoke, a nakon što su svi svedoci saslušani, ona je puštena na slobodu.

Iz Tužilaštva kažu da je suđenje zakazano za 8. februar pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal u Višem sudu u Beogradu.

Podsetimo, predsednica Višeg suda u Nišu D. Ž. uhapšena je zbog sumnje da je ubrzala postupak i odobrila uslovni otpust za osuđenika R. M. Sumnjiči se da je zauzvrat od firme sina R. M. dobila vaučer u vrednosti od 112.700 dinara za sedmodnevni boravak u hotelu na Zlatiboru.

Ona je bila predsednik veća koje je krajem juna ove godine "oborilo" presudu Simu Spasiću, osuđenom na 6 meseci zatvora zbog pretnji novinaru Aleksandru Stankovu. Sudila je i u drugim medijski poznatim slučajevima, pa je tako kao sudija Apelacionog suda 2019. godine donela i oslobađajuću presudu Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olgica Ignjatović

    17:16 // 20. 1. 2024.

    Greška predsednice Više suda,bavila se "solo" zloupotrebom službenog položaja.Da li će UKP i Tužilaštvo za organizovani kriminal reagovati na dokaze za zloupotrebu službenog položaja udružene grupe sudija,tužilačka i veštaka.Protiv nasilja sam,jesam za snažni pritisak da se otklone uzroci da nam deca ne bi trpela posledice.
    ."Ne treba žaliti robove koji ćute" mudra misao borca za ljudska prava

  • Dragan Stojanovic

    16:49 // 20. 1. 2024.

    Jedan od velikih problema u pravosudju je i tužilaca istraga a evo i zašto, tužioca treba po zakonu o tužilaštvu da odlikuje poštenje,moral,dostojnost i tdd ,međutim merila za rad i ocenu tužioca skoro ne postoje ili se ne primenjuju pa tako tužioci kada optuze neko lice i bude oslobadjajuca presuda ne snose nikakvu odgovornost a da ne govorim onaknadi stete koju plaća država dok i sama naknada

  • Mirko

    16:38 // 20. 1. 2024.

    Ruka ruku mije od policije pa do sudije..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: