Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 14. 2. 2019.

| Hronika

Prva žrtva gripa u Leskovcu, preminuo nakon što su ga vratili iz KC Niš

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
opsta bolnica leskovac
Čovek preminuo u leskovačkoj Bolnici, foto: B. Antić

Zbog komplikacija izazvanih virusom gripa 59-godišnji Leskovčanin preminuo je juče, potvrdili su "Južnim vestima" u Opštoj bolnici u Leskovcu. On je prva žrtva gripa u ovom gradu, a bio je, kako kažu lekari, u teškom stanju zbog hroničnih bolesti. Iako su ga uputili na lečenje u niški Klinički centar, on je vraćen u leskovačku bolnicu jer su, kako je tada rečeno u KC Niš, tako procenili lekari.

Leskovčanin S. Đ. primljen je u leskovačku Bolnicu u toku prošle nedelje zbog kardioloških problema, objašnjava zamenik direktora Aleksandar Stanković, ali mu se stanje pogoršalo. Najpre su snimci pluća pokazali da je “zakačio” virus gripa, što su kasnije potvrdile i analize.

On je u našu bolnicu došao u jako teškom stanju. Bio je kardiološki bolesnik i dijabetičar. Probali smo da ga prebacimo za Niš, ali tamo su nam rekli da nemaju nijedan slobodan respirator, te da će nam javiti kad se neki oslobodi - kaže Stanković.

Iako su lekari učinili sve što su mogli kako bi ga spasili, čovek je usled komplikacija preminuo. Ovo je prvi smrtni slučaj zbog komplikacija izazvanih virusom gripa u leskovačkoj Bolnici u ovoj godini.

U Bolnici je trenutno osmoro pacijenta koji imaju virus gripa, ali je njihovo stanje stabilno. Nema razloga za paniku, ali su iz predostrožnosti i dalje zabranjene posete - kaže Stankoivć.

Podsetimo, sin preminulog čoveka tvrdio je da su njegovog oca vratili iz niškog Kliničkog centra zato što nije imao dokaz da njegovo otac ima virus gripa, iako su imali snimke i upute lekara. U Kliničkom su tada rekli da ima mesta za pacijente i da je lekar procenio da pacijent nije za Infektivnu kliniku.

Novinarka Južnih vesti zatražila je komentar Kliničkog centra, ali su oni zamolili da im pitanja pošalje mejlom. Pitanja su poslata i očekuju se odgovori.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SAMO NEKA SE NASTAVI SA UVOZOM SVINJETINE IZ JUŽNE AMERIKE

    11:34 // 15. 2. 2019.

    Virus H1N1 poznatiji kao svinjski grip,
    nastao je pre desetak godina u Meksiku.
    Niko osim Srbije, ne želi da uvozi meso iz tih krajeva.
    Ne čudi sto nam se ovo dešava.
    Nije kriv pojedinac, već ona masa koja za sendvič
    od te iste svinjetine, podržava ovaj sistem.

  • Marija Dimitrijevic

    22:44 // 14. 2. 2019.

    Moj deka je prosle nedelje preminuo u kcNis,posto nasi strucnjaci nisu videli da ima tesku upalu pluca. Tri dana ide u hitnu pomoc gde dobije infuziju,i bude vracen kuci. Pri tom je dobio od jednog doktora da mu se uradi re dgen pluca i krvna slika ali njih mrzelo da urade i pustili ga da umre

  • Vladimir

    22:19 // 14. 2. 2019.

    Zorane - Tigre, kako to sad ironično zvuči, a nekad si bio čovek.
    Jadan si!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: