Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 22. 8. 2016.

| Hronika

Psi izujedali petoro ljudi u Nišu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Pas
Četri ujeda za ruku i jedan za nogu; Ilustracija; Foto: Arhiva JV

Troje dece i dvoje odraslih se u protekla 24 časa javilo u ambulantu Hitne pomoći, jer ih je ujeo pas. Radi se o pojedinačnim slučajevima, a ni jedan od povređenih nije kazao da je ujeden na javnom mestu, kažu u Hitnoj pomoći.

Za potkolenicu je ujeden 8-godišnji dečak, dok su 15-godišnja devojčica i 16-godišnji dečak imali povrede na rukama. Zbog ujeda za ruku Hitnoj su se javili i 53-godišnja žena i 5 godina stariji muškarac.

U Hitnoj pomoći kažu da građani ne treba da strahuju da u Nišu postoji opasan čopor pasa lutalica koji napada ljude, jer nijedan od ujedenih pacijenata nije prijavio ovakav slučaj.

Niko od njih nije naveo da je ujeden na javnom mestu – kaže dr Saša Milutinović.

Prema njegovim rečima, nije uobičajeno da se ovoliko građana javi u ambulantu zbog ujeda životinja u istom danu. O ovim slučajevima je, dodaje, obaveštena policija, a pacijente su, posle ukazane pomoći, uputili u Urgentni centar na dalje lečenje.


Bulatović: Puno zloupotreba kod ujeda pasa

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da kod ujeda pasa ima puno nejasnoća i zloupotreba da bi sve to trebalo ispitati.

Koji pas je ujeo koga, ko je definisao tog psa kao lutalicu, da li je to lutalica ili pas koji je pušten iz kuće ili stana čiji vlasnik postoji, ko je to utvrdio, na osnovu kojih dokaza, kako postupaju organi u procesuiranju ovakvih slučajeva? To je nešto čime ćemo se baviti i da li je moguće da pojedinačno psi napadaju, jer ima konstatacija lekara da nigde nije napao čopor, nego samo po jedan ujed - kaže Bulatović.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ???

    17:59 // 26. 8. 2016.

    Gradonacelnikove ideje o rešavanju gradskih problema ne bi delovale ozbiljno ni ispred seoske zadruge posle 4-5 popijenih piva!!!

  • Milan Jovanovic

    11:21 // 23. 8. 2016.

    Bas me interesuje da nas strucni gradonacelnik objasni od kada je to doktor strucan i kompetentan da oceni da li je u pitanju copor,grupa ili jedan pas a da se na to poziva grad koji je u ovom slucaju ostecen jer mora i treba da plati jer nista nije preduzeo o uklanjanju istih,sem sterilizacije i obveze koje je uvalio jkp.Medijani a usput i plac.. dela ostete gradjan.a pri tom nalaze pustanje isti

  • Wiksa

    22:25 // 22. 8. 2016.

    I vi biste ujedali da ste gladovali mesec dana.Nislije nahranite te zivotinje.Drzava treba da ukine finansijsjsku nadooknadu u slucaju ujeda psa i da se za taj novac kupi hrana za izgladnele i napustene pse .Dokle god se budemo ovako ponasali prema zivim bicima bice nam sve gore.Te zivotinje su deo naseg drustva i okruzenja i treba da ih cuvamo i brinemo o njima.

    • goran

      12:54 // 27. 8. 2016.

      Zivotinje niko ne okrivljuje niti ih neko kaznjava, upravo ste lepo rekli istinu, samo ne treba da pozivate gradjane da hrane lutalice vec lokalna vlast treba da ih zbrinjava, a posto oni to ne rade, oni treba da se sankcionisu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: