Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 7. 8. 2023.

| Hronika

Putnica na niškom aerodromu krijumčarila zlatan nakit vredan 2 miliona

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1 (2)
Zaplenjen nakit; foto: Carina

Na aerodromu ''Konstantin Veliki'' u Nišu, carinici su sprečili 61-godišnju ženu da prokrijumčari neprijavljene dragocenosti koje je skrivala u ličnom prtljagu, ispod marame i u pojasu oko tela. Vrednost zaplenjenog nakita je oko 2 miliona dinara.

Kako navode iz carinske službe, slučaj je otkriven 6. avgusta tokom kontrole putnika koji su čekali let ka Bazelu. 61-godišnja putnica na pitanje carinika izjavila je da sem ličnih stvari nema ništa da prijavi.

3 (3) Prstenje, nakit i dragocenosti; foto: CarinaMeđutim, detaljnom kontrolom njenog prtljaga otkriveno je da se u njemu nalazi mnoštvo neprijavljenih dragocenosti od zlata i jedan ručni časovnik marke ''Rolex''.

Zbog toga je usledio i lični pretres, kada je utvrđeno da je putnica deo dukata i nakita sakrila i na sebi. Deo zlatnog nakita je bio uvijen u papirne maramice i ženske najlon čarape, pa potom pričvršćen maramom stajao na glavi putnice, dok je drugi deo na isti način spakovan i sakriven u pojasu koji joj je bio obavijen oko tela - navode iz Uprave carine.

Ukupno je otkriven 21 zlatni prsten, 10 dukata sa okvirom i priveskom za kopčanje, par zlatnih minđuša, dve zlatne narukvice sa ugrađenim poludragim kamenjem, kao i jedan ručni časovnik marke ''Rolex'' model ''Oyster Perpetual Datejust''.

Reč je o dragocenostima čija je vrednost procenjena na gotovo 2 miliona dinara, a njihova sudbina biće poznata nakon okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom - navede nadležni.

Dodaju i da iako carinska služba stalno apeluje na putnike da ne kriju dragocenosti, već da ih prijave prilikom prelaska granice, pojedini i dalje ne poštuju propise i tako sebe dovode u neprijatnu situaciju da se nađu u prekršaju čime rizikuju da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mima

    15:18 // 8. 8. 2023.

    Ajmo tacne podatke, ko je sta je, gde radi, ko su joj roditelji, kumovi, cime se bavi. Nije vest potpuna.

  • Није

    20:28 // 7. 8. 2023.

    Србска гранична полиција не дозвољава да се са њом играју жмурке,открива све што је сакривено у димијама и испод бурке.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: