Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 10. 3. 2023.

| Hronika

Radnica niškog "Aster tekstila" preminula nakon infarkta koji je doživela na radnom mestu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti, N1
aster
IZ UKC Niš kažu da pored svih preduzetih mera, pacijentinja je ipak preminula"; foto: Aster

Radnici turske kompanije "Aster tekstil" u Nišu A. I. koja je preminula u petak 3. marta od posledica akutnog infarkta, koji je doživela na radnom mestu, prema saznanjima N1, nadređeni nisu dozvolili da napusti fabričku halu kako bi se javila lekaru. Iz niškog Kliničkog centra rekli su da je pacijentknja pri prijemu imala razarajuće bolove iza grudne kosti.

Nakon urađenog ultrazvuka kod pacijentkinje ustanovljen težak pad pumpne funkcije srca sa ejekcionom frakcijom od svega 25%, kažu iz niškog Kliničkog centra i dodaju da je normalna frakcija oko 70%. Nedovoljna ejektciona frakcija, kažu, znak je srčanog zastoja.

Pacijentkinja je smesta prebačena u angiosalu gde je obezbeđena podrška anesteziologa. Na urađenoj koronarografiji vidi se teška tromboza glavnog stable leve koronarne arterije verovatno izazvana spontanom disekcijom, odnosno cepanjem arterije - kažu iz Kliničkog centra.

Iz UKC Niša takođe su rekli su da i pored preduzetih mera, otvorene koronarne arterije, kardiopulmonalne reanimacije, cirulatorne i respiratorne podrške, došlo je do smrtnog slučaja.

Prema saznanjima N1, A. I. se zbog istih tegoba kao tog dana javila u zdravstvenu ustanovu, a nakon pregleda medicinski radnici nisu je zadržali na bolničkom lečenju, niti je uputili da se javi izabranom lekaru radi otvaranja bolovanja.

Iz kompanije "Aster tekstil" za N1 su rekli da su nakon saznanja da je A. I. potrebna zdravstvena pomoć, pozvali su Hitnu pomoć, ali su i pomenuli da je usmeno tvrdila da je sposobna da se sama odveze kući jer je smatrala da tegobe koje oseća imaju veze sa hroničnim zdravstvenim stanjem koje je duže vreme lečila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jonca

    16:13 // 10. 3. 2023.

    Gotovo sam siguran da je taj nadredjeni koji je nije pustio, nas covek i da je sa sela

    • Maki

      16:39 // 10. 3. 2023.

      Nije bitno odakle je taj zevzek, važno je da se ispita njegova odgovornost, i ako je ima da krivično odgovara, za postupak koji je izazvao smrt!

  • Ana

    15:37 // 10. 3. 2023.

    Francuska gori zbog povećanja starosne granice za odlazak u penziju, Grci se tuku sa policijom zbog železničke nesreće, a šta mi radimo? Gde je protest? I gore zaslužujemo kad nemamo svest o buntu.

  • Dragan

    14:52 // 10. 3. 2023.

    Nisu samo oni. Ni u pčelici ne dozvoljavaju radnici a da odu kod lekara u radno vreme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: