Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 25. 2. 2024.

| Hronika

Radnik osiguranja u Nišu uhapšen jer je falsifikovao kreditnu dokumentaciju i "zaradio" skoro 3 miliona dinara

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
registracija
Oštetio "Dunav osiguranje" za oko 2.600.000 dinara, a korisnike kredita za oko 747.000 dinara; Ilustracija; foto: A. Kostić

Zato što se sumnja da je pravio falsifikovanu kreditnu dokumentaciju na osnovu koje su odobreni krediti za plaćanje osiguranja i registracija vozila određenim osobama koje su troškove registracije plaćale njemu u gotovini koju je on zadržao za sebe, uhapšen je 54-godišnji Nišlija, radnik "Dunav osiguranja". Osumnjičeni je time, kažu u MUP-u, oštetio "Dunav osiguranje“ za oko 2.600.000 dinara, a korisnike kredita za oko 747.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju policije, uhapšen je D. D. zaposlen na radnom mestu preuzimač rizika u „Dunav osiguranju“, dok je protiv 40-godišnjeg muškarca, podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Objašnjavaju da je ovaj 40-godišnjak, inače odgovorno lice PD „Milk and meat store“, pomogao u izvršenju krivičnog dela, tako što je stavio pečat ovog privrednog društva na raspolaganje D. D. u periodu od 2017. do 2020. godine.

D. D. je, kako se sumnja, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja za vršenje obrade i realizacije kredita za plaćanje troškova registracije i osiguranja vozila, neovlašćeno iskoristio lične podatke za 28 osoba, sačinio falsifikovanu kreditnu dokumentaciju koristeći pečate PD „Milk and meat store“, „Pakiva Dip“, „Negos Trade“, na osnovu čega je odobreno 57 partija kredita kojima je izvršeno plaćanje troškova osiguranja i registracije motornih vozila trećim licima. Ova lica su, sumnja se, troškove registracije svojih vozila platili D. D. u gotovom novcu koji je on zadržao za sebe, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.493.000 dinara - stoji u saopštenju.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u nadležno tužilaštvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    14:21 // 27. 2. 2024.

    "У Србији,за живот,услови су лоши
    Све се теже зарађује,све се брже троши
    Из овог се нешто закључити даде
    И не вреди да се ради
    Мора да се краде"!

  • Smuk II

    20:33 // 25. 2. 2024.

    Uklopio se čovek kao i svi koji komentarišu ! "Narod" i svi pripadajući "Narodu nebeskom" - maximalno korumpirani sa 1.500 - 3.000 dinara !
    'Ajde , pljujte po ljudskoj bedi i što Hrist reče : " Ko misli da je bezgrešan - neka prvi baci kamen" !
    Ni veće bede - ni manje mozga !

  • Pera

    19:41 // 25. 2. 2024.

    Pa i LK izgubio brat a uplaćivan mu staž i plata, pa ništa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: