Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 31. 1. 2019.

| Hronika

Razbijeno staklo na kolima i pocepana nalepnica “1 od 5 miliona” dobošara na protestima

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
automobil
Iz automobila ništa nije ukradeno, samo je pocepana nalepnica; foto: B. P.

Nepoznati vandal je polomio staklo automobila Borisava Prelića, jednog od članova Udruženog pokreta slobodnih stanara i dobošara na protestima protiv aktuelnog režima. Iz automobila, kako kaže Prelić, ništa nije ukradeno, već je samo pocepana nalepnica “1 od 5 miliona”, što je prema njegovom mišljenju, način “da mu se pošalje poruka” zbog onoga čime se bavi. Slučaj je prijavljen policiji.

borisav prelić Prelić petkom izlazi na pročelje protesta; printskrin JVU noći 30. januara, u Ulici Đuke Dinić nedaleko od niške autobuske stanice, nepoznati napadač polomio je staklo automobila na strani kod vozača. Iz automobila, kako kaže Prelić ništa nije nestalo, pa ni GPS uređaj. Uništena je samo nalepnica “1 od 5 miliona” koja simbolizuje aktuelne proteste protiv režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Prelić, koji inače svakog petka izlazi na niške ulice i ritmovima sa svog doboša predvodi demonstrante, smatra da se ne radi tek o pukom vandalizmu, već o poruci.

Automobil sam parkirao na onom parkingu kod Rovčeta. Kada sam došao nazad do automobila video sam da je staklo razbijeno. Video sam da ništa nije ukradeno, tu je bio i GPS, samo je bila cepnuta nalepnica “1 od 5 miliona”. Bilo mi je jasno da se radi o poruci - rekao je Prelić.

Prelić dodaje da je slučaj prijavio policiji, ali ne očekuje njihovo postupanje, jer materijalna šteta nije velika. Veća šteta je, dodaje, načinjena svim građanima.

U Policijskoj upravi Niš potvrđuju da im je obijanje kola prijavljeno.

To se dogodilo u Ulici Đuke Dinić kod autobuske stanice. Radi se o krivičnom delu uništenje i oštećenje tuđe stvari i vlasnik automobila može da goni nepoznatog počinioca na osnovu privatne tužbe - navode u policiji.

Na ovaj incident reagovao je i UPSS, čiji je Prelić član, uz insistiranje da svi učesnici javnog i političkog životu u Nišu i Srbiji uopšte odbavce sve oblike nasilja kao načina političke borbe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Buki

    23:16 // 31. 1. 2019.

    Pitanje za policiju: kako osteceni moze da goni nepoznatog izvrsioca??? Ako to uspeju da odgovore onda su novinari pogresno preneli saopstenje policije.

  • Branislav Petrovic

    17:08 // 31. 1. 2019.

    Ja mislim da su sve to organizovali,Jeremic,Djilas i Obradovic.Podrsku i ideju dao je Tuta.Naravno da ne mislim na naseg proslavljenog golmana i onog preko susedne granice.

  • prof dr CVETKO Prvi

    15:42 // 31. 1. 2019.

    Ma ... to su uradili iz Saveza za Srbiju a moguće i Sergej ! Ha, ha...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: