Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:31, 17. 1. 2014.

| Hronika

Razbojnici na slobodi jer je nestala struja

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Palata pravde Niš
Palata pravde Niš

Petoricu Aleksinčana osumnjičenih da su mučili i opljačkali bračni par penzionera, Viši sud u Nišu pustio je da se brane sa slobode jer iz tehničkih razloga nisu bili saslušani kod tužioca.

Kako je Južnim vestima rečeno u Višem tužilaštvu, sudija Višeg suda Saša Teodosić je odbio njihov zahtev za određivanje pritvora. Teodosić je, po rečima portparola tužilaštva Vladimira Pavlovića, insistirao na tome da osumnjičene sasluša tužilac.

- Tačno je da oni nisu saslušani u tužilaštvu, jer nije bilo struje, ali su oni ranije već saslušani u policiji. Međutim, pritvor smo predložili, jer saslušanje nije obavezno. Što bismo morali da ih mi saslušamo u tužilaštvu? - kaže Pavlović.

Pavlović kaže da je tužilac, zbog nedostatka struje, zahtev za određivanje pritvora otkucao na pisaćoj mašini, ali da je saslušanje bilo tehnički nemoguće.

Južne vesti za sada nisu uspele da dobiju komentar predstavnika Višeg suda.

Podsetimo, petorica Aleksinčana su uhapšeni prekjuče zbog sumnje da su Živka M. (78) i njegovu suprugu Milicu vezali u porodičnoj kući i tukli ih dok im bračni par nije dao 1.120 evra i 18.000 dinara.

Razbojništvo se dogodilo još 8. januara oko 2 sata iza ponoći u aleksinačkom selu Krušje, a za to su osumnjičeni Marko Lj. (20), Slavko M. (20), Goran Lj. (52), Slobodan D. (24) i Nikola Đ.(18).

- Oni se terete da su u toku noći došli do kuće oštećenog starijeg para taksi vozilom sa koga su skinute saobraćajne oznake, a kolima je upravljao Slobodan D. Nakon toga su prekinuli instalacije za telefon i struju sa kuće oštećenih, ušli u kuću, vezali ih i u vremenu od 2h do 4h časa ih tukli, pretili pištoljem i nožem kako bi im oštećeni dali novac - saopštila je tada policija

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ja sam

    19:34 // 19. 1. 2014.

    van Milovanovic 14:00, 19.01.2014.

    Ljudi, neko je sad pokazao elementarno nepoznavanje postupka?! moze bez saslusanja pritvor a sudija misli da ne moze....
    Na kojim li su fakultetima studirali ??

  • jovica

    19:27 // 19. 1. 2014.

    Mene su zvali pre desetak dana na ostavinsku
    raspravu za pokojnog oca koja je završena pre
    10 god.Vulkanizerska radnja!!a i bilo je struje.

  • Ivan Milovanovic

    14:00 // 19. 1. 2014.

    Ljudi, neko je sad pokazao elementarno nepoznavanje postupka?! Tuzilastvo misli da moze bez saslusanja pritvor a sudija misli da ne moze pritvor bez saslusanja?? Ko od njih nije u pravu i ko je kriv?!

    • Advokat

      21:28 // 20. 1. 2014.

      Sudija je u pravu, tužilaštvo je krivo. Tužilaštvo je trebalo da izvrši saslušanje, makar i uz sveću i naliv pero... Ovako, sudija je po zakonu morao da ih pusti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: