Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 30. 9. 2020.

| Hronika

Rezani duvan i sumnjiva garderoba u kurirskim pošiljkama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
patike iz kurirskih posiljaka
Markirana roba bez papira; foto: Uprava carina

U kamionu kurirske službe šabačkih tablica, koji je zaustavljen na putu Merošina - Novo Selo, kako kažu u Upravi carina, otkriveno je oko 30 kilograma rezanog duvana, preko 100 zimskih jakni, prsluka i dukserica, kao i više od 50 pari patika sa oznakama poznatih robnih marki bez bilo kakve propratne dokumentacije.

Kamion je, kako piše u saopštenju, zaustavljen 29. septembra na putu između Merošine i Novog Sela, pa je prebačen u centralni magacin kurirske službe u Nišu gde je pošiljka istovarena.

Tada je među pošiljkama otkriveno oko 30 kilograma rezanog duvana, preko 100 zimskih jakni, prsluka i dukserica, kao i više od 50 pari patika sa oznakama poznatih robnih marki “najk“, “adidas“, “puma“ i “ribok“ bez bilo kakve propratne dokumentacije - pišu iz Uprave carina.

paket zaplenjenog rezanog duvana 30 09 2020 Duvan u kutiji; foto: Uprava carinaRoba je zadržana, a postupak će biti pokrenut protiv kurirske službe koja, od prošlogodišnje izmene zakona, snosi odgovornost za robu koju prevozi.

Sada operater ima obavezu da traži na uvid ličnu dokumentaciju pošiljaoca, što ranije nije bio slučaj. Naime, prekršajna prijava se ranije podnosila na ime pošiljaoca koje je često bilo izmišljeno. Sada ukoliko operater primi sumnjivu pošiljku na prevoz, a nije proverio stvarni identitet pošiljaoca, odgovornost za prekršaj će snositi on sam tj. kurirska služba - piše u saopštenju.

Izmene Zakona o poštanskim uslugama koje predviđaju veću odgovornost kurirskih operatera su, kako kažu u Carini, jedan od načina da se stane na put nelegalnoj trgovini preko interneta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    13:41 // 1. 10. 2020.

    Ma hajde šta se brukate više sa tim duvanom...svake nedelje akcija na duvan..kad već namerno ne hapsite za drogu i puštate, batalite i to...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: