Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 27. 11. 2012.

| Hronika

Rezultati obdukcije i dalje tajna

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
beba.jpg

Iako je obdukcija tela jednoipogodišnje Sare Marković obavljena još početkom oktobra, rezultati obdukcije su i dalje nepoznati.

Rukovodilac Osnovnog javnog tužilaštva Miodrag Mitić rekao je za Južne vesti da rezultati nisu dostavljeni njemu, već istražnom sudiji koji radi na predmetu i da će tužilaštvo detalje imati nakon završetka istrage.

Majka preminule devojčice Dušica Marković kaže da im je istražni sudija rekao da će oni biti pozvani u sud i saslušani isto kao i lekari koji su učestvovali u procesu lečenja.

Kako nezvanično saznajemo obdukcija je pokazala da je dete imalo srčanu manu, što je za roditelje ovo dodatni šok.

- Ako je to tako, onda nam nije jasno, kako niko od svih lekara koji su od rođenja lečili dete nije primetio tu srčanu manu - pita se Dušica.

Tužilac Mitić podseća da je traženo stručno mišljenje lekara sa instiuta za sudsku medicinu.

Ali i dalje ostaje nepoznato zašto su rezultati obdukcije tajna i zašto se kriju od javnosti.

U Osnovnom sudu u Vranju nisu želeli da komentarišu slučaj kako "ne bi ugrozili istragu".

 

Podsetimo, devojčica Sara Marković stara svega 18 meseci preminula je 24. septembra na dečijem odeljenju vranjske bolnice pod još ne razjašnjenim okolnostima. Njeni roditelji tvrde da je dete umrolo od upale pluća, a da ga je pedijatar Nenad Mladenović sve vreme lečio od "obične prehlade".

Dr Mladenović je odbacio optužbe da je dete lečio neadekvatno, odnosno da je davao potrebnu terapiju, a da dete nije imalo simptome upale pluća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Katarina Ilic

    21:24 // 15. 4. 2019.

    Neznanje nasih lekara je apsolutno. JA SAM tetka bebe koja je umrla u vrticu u Vrcinu za koju jos nisu stigli rezultati obdukcije na koje cekamo a koliko vidim nece ni stici tacni... Dete je pod nerazjasnjenim okolnostima preminulo u javnoj ustanovi i svi se prave ludi a propusta dezurnih sluzbi je itekako bilo. KO JE OVDE ODGOVORAN DA VAS PITAM

  • Jelena

    19:07 // 2. 12. 2012.

    nadam se da ste i vi i dete dobro. medjutim, iz vaseg komentara, ne mogu a da ne primetim produzavanje bolovanja zbog "navodnih problema sa bubrezima koji zahtevaju povremenu kontrolu" kako mislite da ce ostati para i biti uslova za lecenje dece, a tu je ne zaboravite i vase dete, ako svi uzimaju bolovanja zbog stanja koje zahtevaju povremeni monitoring. Promenimo razmisljanje svi zajedno i bice nam bolje. Jedino ako vi mislite o svojoj i tudjoj deci - mislice i drzava. Srdacan pozdrav!

  • gaga

    14:46 // 27. 11. 2012.

    mene su pole porodjaja otpustili iz bolnice sa otpusnom listom i napomenuli mi da povremeno idemo na pregled bubrega.kada sam produzavala porodiljsko bolovanje d, meni su produzili na osnovu srcane mame deteta. kada sm pitala kao oni su mi procitali u otpusnoj listi da dete ima srcanu mamau. posle godinu dana ja saznam za to i to savim slucajno. niko mi nije rekao da je dete rodjeno sa srcanom mamno. sva sreca da sam to slucajno saznala i sada se lecimo. mogla sam i da ne saznam da nisam produzavalja porodiljkso bolovanje navodno zbog bubrega.

    • MILA

      15:13 // 27. 11. 2012.

      Iskreno se nadam da vam je dete dobro! Tuzite ih, zasluzili su jednu lepu kaznu!Pozdrav vama i detetu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: