Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 29. 7. 2013.

| Hronika

Roj osa izujedao šumara

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
PROKUPLJE-slavisa-maletic-zadobio-nebrojeno-ujeda-osa-po-telu.JPG

Roj osa napao je šumara Slavišu Maletića (46) iz Prokuplja, koji je na njihov ujed alergičan, a život mu je spasen samo zahvaljujući brzoj intervenciji prokupačke Hitne pomoći.

Ose su Maletića napale u ataru prokupačkog sela Velika Plana dok je obilazio šumu. Ose su bile u panju o koji se Slaviša sapleo.

- Sve se desilo u podnožju planine Jastrebac, na vrlo nepristupačnom terenu. Naša ekipa je krenula da zbrine povređeno lice, a u spašavanju su nam pomogli šumari, koji su Maletića transpotovali džipom jer naše vozilo zbog prirode terena nije moglo da stigne do povređenog, koji je alergičan na ubod ose – kaže lekar prokupačke Hitne službe Ljubica Stanković.

2 Ekipa je zbrinula pacijenta na licu mesta, ali je zbog sveukupnog stanja prebačen na odeljenje Urgentne medicine prokupačke bolnice gde je zadržan do daljeg.

Stankovićeva ističe da je poziv stigao od kolega povređenog. Tokom pada Slaviša je povredio i nogu, pa nije mogao da mrdne sa mesta.

- Sve se namestilo kao u filmu. Dok je kolega obilazio teren, okliznuo se i pao baš na panj u kome je bio roj osa. Zbog povrede noge, on nije mogao da se kreće, pa je dobio nebrojeno uboda po telu i glavi koje su mogle da ugroze njegov život, da medicinska ekipa nije stigla na vreme – kaže jedan od kolega povređenog šumara.

Samo prethodnih dana više od dvadesetak osoba je zatražilo pomoć lekara od ujeda osa i insekata. U Hitnoj službi kažu da su učestale intervencije koje se odnose na alergijske reakcije izazvane ujedom insekata i zato upućuju apel građanima, a pogotovu onima koji su alergični na ujed insekata, da povedu računa i klone se mesta gde mogu biti napadnuti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: