Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 23. 2. 2023.

| Hronika

Simo Spasić prvostepeno osuđen na 6 meseci zatvora zbog pretnji novinaru "Južnih vesti"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
sima
Simo Spasić proglašen krivim; foto: printscreen N1

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM, prvostepenom presudom osuđen je na 6 meseci zatvora zbog telefonskog proganjanja tadašnjeg novinara Južnih vesti Aleksandra Stankova. Iz Tužilaštva navode da će žalbom na ovu presudu tražiti dužu kaznu zatvora za Spasića.

Godinu i po dana od pretnji slanjem na kolac, žaljenja što u porodici nema ubijenih i željom za kupovinu sanduka, a na osnovu optužnog predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, doneta je prvostepena presuda kojom je Spasić proglašen krivim zbog krivičnog dela proganjanja novinara Stankova tokom 2021. godine, saopštili su iz Tužilaštva. Stankov Simo Spasić uznemiravao novinara Južnih vesti; foto: printscreen

Takođe, izrečena mu i je i mera zabrane prilaska u trajanju od godinu dana od pravnosnažnosti presude.

Okrivljenom Simi Spasiću izrečena je mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim tako što mu je zabranjeno da se približava oštećenom na udaljenosti manjoj od 50 metara, zabranjen pristup u prostor rada oštećenog na udaljenosti manjoj od 50 metara od sedišta internet portala "Južnih vesti“ i da sa oštećenim komunicira lično, preko trećih lica, telefona i na bilo koji drugi način i to sve u trajanju od godinu dana od pravnosnažnosti presude - navodeli su iz Tužilaštva.

Iz Osnovnog tužilaštva ističu da je novinaru pružena pravna zaštita prilikom vršenja njegovog posla i napominju da će u zakonskom roku protiv navedene presude izjaviti žalbu kojom će tražiti kaznu zatvora u dužem trajanju za optuženog Simu Spasića.

Inače, Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada. Iako je svakodnevno bio u medijima i na skupovima opozicije u Beogradu, deset meseci izbegavao je saslušanje u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, nakon čega je konačno saslušan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Soic

    15:21 // 24. 2. 2023.

    Simo, proslavi sto ti predsednik kupuje dronove od Mitrovica i to jos u Dubaiju. Posle ce ides u tjorku.

  • Macanlija

    11:45 // 24. 2. 2023.

    Izdrzace on to u posebnim uslovima sa punim konforom.Sta ce covek, rizik profesije.On od toga zivi.Nije mu lako,ali jedino to zna da radi.

  • Ivan

    09:44 // 24. 2. 2023.

    Zbog par dana ,kupovine vremena i zaludjivanja naroda,Sima će da bude pušten niz vodu,kao žrtveno jagnje....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: