Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 20. 1. 2024.

| Hronika

Samo u decembru u Nišavskom okrugu bilo 3.610 saobraćajnih prekršaja

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Saobraćajna policija, kontrola saobraćaja
Saobraćajnih nezgoda bilo za 6% više nego u decembru 2022. godine; foto: MUP

Redovnim i pojačanim kontrolama saobraćaja tokom decembra prošle godine policija otkrila je i sankcionisala ukupno 3.610 prekršaja u Nišavskom okrugu, najviše zbog prekoračene brzine, nakon kojih su se najčešće i događale saobraćajne nezgode. Iz policije kažu da ih je bilo za 6 odsto više nego u decembru 2022. godine.

Prema policijskom izveštaju, od ukupnog broja saobraćajnih prekršaja, čak 1.155 vozača kažnjeno je zbog brže vožnje od dozvoljene. Njih 402-je nakon policijske kontrole nije vezalo pojas, a 139 vozača zbog korišćenja mobilnih telefona u vožnji.

Iz policije kažu da su tokom decembra prošle godine u Nišavskom okrugu podneta su 514 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, te da je iz saobraćaja isključeno 122 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, 11 njih zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 21 vozač je zatečen pri upravljanju vozilom bez izdate vozačke dozvole.

Tokom decembra je zabeležen porast ukupnog broja saobraćajnih nezgoda za 6% u odnosu na decembar 2022. godine. Zabeleženo je smanjenje broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama za 75%, bilo je 9 teško povređenih lica u odnosu na njih 7 tokom decembra pretprošle godine, odnosno više za 28,57%, dok je saobraćajnih nezgoda u kojima je nastala samo materijalna šteta zabeleženo manje za 4,41% u odnosu na decembar pretprošle godine - kažu iz policije.

Najvećim delom saobraćajne nezgode su uzrokovane neprilagođenom brzinom kretanja vozila i pogrešnim izvođenjem radnji u saobraćaju od strane vozača, te zbog toga iz niške policije apeluju na sve vozače da se pridržavaju propisa i kako kažu sačuvaju svoj i živote ostalih učesnika saobraćaja.

Podsetimo, tokom novembra došlo je 395 krivičnih dela u Nišavskom okrugu i iako je to više u odnosu na pretprošlu godinu, iz policije su rekli da je i broj rasvetljavanja viši. Takođe, bilo je manje prekršaja u odnosu na 2022. godinu, ali i više saobraćajnih nezgoda u kojima su povređeni imali teže povrede.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    21:11 // 21. 1. 2024.

    Kontrole van Grada da rade po seoskim putevima.U Gradu kamere i senzori brzine,zar je to toliko tesko?
    Ko dobije 3 kazne za mesec onda 3 dana ćorka.

  • Naissus

    20:40 // 21. 1. 2024.

    @Mrk

    Idi na auto-put pa diši do mile volje

  • Mrk

    18:04 // 21. 1. 2024.

    Pustite nas nekad da disemo malo :⁠-⁠)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: