Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 19. 4. 2024.

| Hronika

Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Saobraćajna policija, kontrola saobraćaja
Saobraćaj bezbedniji nego u martu prošle godine; foto: MUP

Tokom marta policija otkrila je i sankcionisala ukupno 5.050 prekršaja u Nišavskom okrugu, najviše zbog prekoračene brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog preticanja i vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika. Iz policije kažu da je zabeleženo smanjenje lako povređenih u saobraćajnim nezgodama u odnosu na prošlu godinu.

Neprilagođena brzina i nepoštovanje saobraćajnih propisa i ovog marta su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, kažu iz policije i apeluju na vozače da poštuju ograničenje brzine i pridržavanje svih pravila u saobraćaju.

U odnosu na mart prošle godine, kažu da je zabeleženo smanjenje lakše povređenih u saobraćajnim nezgodama za 8,33 odsto, kao i to da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom.

U kontroli saobraćaja na području Policijske uprave u Nišu otkriveno je i sankcionisano ukupno 5.050 prekršaja, pri čemu su vozači u 2.600 slučajeva prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja vozila, a uočena su i 783 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisnog preticanja, te 16 prekršaja prolaska na crveno svetlo semafora - navode iz policije.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 179 vozača, a isključeno je i njih 8 zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i 22 vozača koji su upravljali vozilom bez izdate vozačke dozvole.

Prema izveštaju niške policije bilo je i 27 zaplena različitih opojnih droga i psihoaktivnih supstanci, zbog čega je podneto 68 krivičnih prijava, dok je bilo 22 krivična dela iz oblasti privrednog kriminala.

Iz policije zaključuju da je očuvano povoljno stanje bezbednosti i zabeležen pad kriminaliteta za 8,13 odsto u odnosu na mart protekle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tutifruti

    11:45 // 20. 4. 2024.

    Naravno da se smanjuje i tek će da se smanjuje kad ljudi beže sa juga.

  • Savetnik

    19:26 // 19. 4. 2024.

    Zeleo bih da se zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog Niskog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobracaj jeste bezbedniji jer vozači da ne bi oštetili vozila moraju mnogo dobro da voze.

  • Pera

    14:23 // 19. 4. 2024.

    Ajde ne zamajavajte narod. To vam posao da radite i primate platu za to. Koliko ste konjskih zaprega kaznili po Nišu? Ni jednu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: