Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:54, 23. 12. 2019.

| Hronika

Saobraćajna policija brani Babića i negira da fale 2 minuta snimka doljevačke nesreće

Autor:M. Z.Izvor:Insajder, Južne vesti
udes
Ima snimaka, nema snimaka; foto: A. K.

Snimak nesreće na naplatnoj rampi Doljevac postoji i dostavljen je niškom tužilaštvu, ali nedostaju 2 minuta ključna za postupak, piše Insajder. Međutim, načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov kaže da se na snimku jasno vidi trenutak nesreće i vozač koji izlazi iz auta, a da to, s obzirom na povrede koje je zadobio, nije mogao da bude direktor Koridora Zoran Babić.

Snimak koji je skoro godinu dana tajna za javnost, a za koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da ga je video i da dokazuje Babićevu nevinost i dalje je glavna tema ovog slučaja u kojem je Stanika Gligorijević poginula.

Pre mesec dana na suđenju niško Tužilaštvo je navelo da su im iz Puteva Srbije stigli diskovi sa montiranim materijalom.

Šta se vidi na snimku koji je dostavljen iz Puteva Srbije, da li se na njemu vidi ko je u trenutku nesreće vozio automobil, odnosno ko je neposredno posle nje izašao iz automobila Koridora Srbije sa mesta suvozača, Insajder je pitao zamenicu tužioca OJT u Nišu Jelenu Kocić. Ona na ta pitanja nije konkretno odgovorila, ali je navela kada je sve Tužilaštvo tražilo snimke od Puteva Srbije, kao i šta je iz tog preduzeća stiglo - piše Insajder.

Iz niškog Tužilaštva su opisali da su nekoliko puta tražili snimke sa naplatne rampe, ali i panoramske snimke.

Međutim, nakon izvršenog uvida u dostavljeni disk utvrđeno je da na snimku panoramske kamere koja snima sa naplatne stanice Doljevac u pravcu ka Nišu nedostaje deo snimka za period od 8.30 do 8.32 časova, a događaj od značaja za vođenje postupka zabeležen je baš u tom periodu - prenosi Insajder odgovore Tužilaštva.

Jedno od objašnjenja zašto fale 2 minuta bilo je, kako piše Insajder, da je to normalno kod video-rekordera.


MUP: Snimci jasni, Babić nije vozio

Nekoliko sati nakon Insajderovog teksta, reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Uprava saobraćajne policije. U izjavi u kojoj je potpisan Nebojša Arsov daju svoje objašnjenje i opisuju doljevačku nesreću, koju u saopštenju nazivaju nezgodom.

Obaveštavamo javnost da je snimak koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu, a u koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo uvid, autentičan i da se na istom jasno vidi trenutak saobraćajne nezgode, kao i trenutak kada vozač izlazi iz vozila, normalnim hodom, obilazi oko vozila i otvara suvozačeva vrata - navodi Arsov, a prenosi MUP.

S obzirom na povrede koje je u nezgodi zadobio direktor Koridora Zoran Babić, kako kaže Arsov, jasno je da on nije mogao da bude vozač i da sa polomljenom butnom kosti obiđe oko auta i otvori suvozačeva vrata.

Na snimku se može videti i kako jedno lice iznose iz automobila marke “škoda“ i da se kasnije to lice unosi u vozilo hitne medicinske pomoći - izjavio je Arsov.

Sledeće ročište u slučaju doljevačke nesreće zakazano je za februar. Zoran Babić je i pored ostavke i dalje direktor Koridora Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • banana

    11:42 // 24. 12. 2019.

    Trebalo bi da se uozbiljimo, ovde je vrag odneo šalu odavno, ovi što vladaju svi imaju dijagnozu

  • slavko

    11:00 // 24. 12. 2019.

    On je 100 posto!

  • Luka Mitrovic

    10:28 // 24. 12. 2019.

    U prevodu mogu da nas ubijaju a mi im ne mozemo nista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: