Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 11. 5. 2011.

| Hronika

Saopštena imena uhapšenih

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

NIŠ - MUP Srbije dostavio je i niškim medijima spisak uhapšenih u jučerašnjoj akciji sprovedenoj u Nišu, Leskovcu, Paraćinu i Beogradu.

Pored većeg broja vlasnika privatnih preduzeća iz Niša, Leskovca i Paraćina, privedeno je i dvoje inspektora terenske kontrole Poreske uprave Niš, Jadranka Milovanović (46) i Nebojša Antanasković (45).

U Poreskoj upravi u Nišu nisu želeli da komentarišu ovaj događaj, a kako Južne vesti nezvanično saznaju iz MUPa su tokom jučerašnjeg dana samo obavestili Poresku upravu da će "dvoje inspektora biti pozvano na informativni razgovor".

Na spisku uhapšenih su 

Goran Klicova (44) iz Niša, vlasnik i odgovorno lice preduzeća „Makoni Ko“d.o.o i „Madiko freni“d.o.o iz Niša
Dragan Petrušić (44) iz Niša, bivši vlasnik i odgovorno lice preduzeća „Makoni Ko“ d.o.o i „Madiko freni“d.o.o iz Niša
Petar Petković (40) iz Niša, vlasnik i odgovorno licae preduzeća „Nemetali“ d.o.o iz Niša
Jasmina Kostić (34) iz Niša, odgovorno lice preduzeća „Elektron studio“d.o.o iz Niša
Dušan Veselinović (47) iz Niša, vlasnik i odgovorno lice u preduzećima „Vedus vizija“, „Vedusmaster“, ''Topkurier“ i ''Vedus vizija fond“ iz Niša, i ''Beolager distribution'' iz Beograda
Zoran Đurića (51) iz Niša, vlasnik preduzeća „Nemetali„ d.o.o i „Nemetali-pripema„ d.o.o iz Niša
Ivan Valčić (30) iz Leskovca, odgovorno lice preduzeća „Madiko freeni“ d.o.o iz Niša,
Jovica Stanojković (32) iz Niša, vlasnik i odgovorno lice preduzeća „MSN Invest grupa“, „M – šped“, „Šped line time„ Niš, „Madiko freni“ i „Vogeli„ iz Niša

Svi pomenuti, uz dvoje poreskih inspektora, terete se zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebili položaj, falsifikovali službene isprave i prali novac.

Iz MUP je saopšteno da je u toku potraga za Jovicom Milenkovićem (57), vlasnikom i odgovornim licem preduzeća „KUMA“ d.o.o iz Paraćina i Dejanom Zubanovićem (48) iz Niša, vlasnikom i direktorom preduzeća „Vogeli„ d.o.o iz Niša.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i Dragan Petrovski (40), direktor preduzeća "DPB COMPANY" iz Niša koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Niš.

Prema policijskom saopštenju osumnjičeni su od juna 2007. do jula 2010. godine u Nišu i drugim gradovima »svojim uticajem na poslovne strukture u bankama dobijali kredite, koristeći pri tome fiktivno sačinjenu dokumentaciju« u čemu su im poreski inspektori pomagali. Sumnja se da su na ovaj način pribavili protivpravnu korist od preko 260 miliona dinara.


U MUP nisu mogli da nam pojasne zbog čega se u njihovom saopštenju kao vlasnici i odgovorna lica preduzeća Vogeli doo pominju dve osobe, Jovica Stanojković i Dejan Zubanović, kada se u Agenciji za privredne registre kao vlasnik vodi jedino Stanojković, koji je ujedno i odgovorno lice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: