Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 26. 3. 2020.

| Hronika

Sedma žrtva virusa korona u Srbiji

Autor:A. S, G. B.Izvor:Južne vesti
korona
Još jedna žrtva virusa covid 19; foto: pixabay; dapple-designers

U bolnici “Dragiša Mišović” u Beogradu preminula 48-godišnja osoba od posledica virusa korona i to je sedma žrtva ovog virusa. Jutros su registrovana 2 smrtna slučaja, a jedan od njih je i 62-godišnja žena iz Niša.

Lekari koji su govorili na konferenciji za novinare u Beogradu rekli su da je danas težak dan, jer su u jednom danu preminula 3 pacijenta.

U međuvremenu se dogodio još jedan smrtni slučaj. U bolnici Dragiša Mišović preminula je još jedna osoba, stara 48 godina - rekla je direktorka Instituta “Batut” Verica Jovanović.

Detalje o ranijem zdravstvenom stanju direktorka nije iznosila, ali je naglasila da je žena iz Niša koja je preminula ranije bila na respiratoru.

Osoba se nalazila na respiratoru i pored svih tretmana došlo je smrtnog ishoda - rekla je Jovanovićeva.

Od jutros u 7 sati, prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, bilo je novih evidentiranih pacijenata sa simptomima virusa u Nišu.

U Kliničkom centru Niš hospitalizovano je 13 pacijenata dok je 29 u kućnoj izolaciji - rekao je gradonačelnik.

Prema informacijama od lekara Kliničkog centra Niš, za još preminulih juče i danas čeka se potvrda o uzroku smrti. Za neke od njih lekari kažu da su u Klinički centar primljeni sa drugim osnovnim bolestima, ali su u međuvremenu ispoljili simptone koje izaziva virus korona, da su bili na respiratoru i da se rezultati testova ili obdukcija očekuju.

Iz Kliničkog centra za sada nema zvaničnih informacija.

Čeka se zvanična informacija i uzroku smrti 52-godišnjeg tromboniste iz Niša. Penzionisani član Vojnog orkestra po ugovoru je nastupao sa niškim Simfonijskim orkestrom u vreme kada se među zaposlenima proširio onaj virus, zbog čega je ceo kolektiv stavljen u karantin, kažu iz Simfonijskog.

Podsetimo, poslednje informacije su da je u Srbiji trenutno 457 obolelih od korone, a da su registrovana 73 nova slučaja u poslednjih 24 sata.

Sve informacije o korona virusu možete čitati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DMXX

    16:50 // 26. 3. 2020.

    Jos jedan slucaj,na zalost,koliko je to obican virus samo! I ovi ubedjeni teoricari zavere i sl.! Blokiraj sve,opsti karantin,i ko pita nesto stado razuzdano!

    • cica pitalica

      17:07 // 26. 3. 2020.

      Mene buni da Srbija kao lider i najspremnija ima najveci broj preminulih u regionu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: