Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 7. 12. 2021.

Sedmogodišnjaka iz Kuršumlije ujeo pas lutalica - azila nema, a odštete zbog ujeda milionske

psi lutalice Veliki broj pasa lutalica u svim opštinama Topličkog okruga; Foto: Lj. M.

Povredu dela jagodice kažiprsta zadobio je 7-godišnji dečak iz Kuršumlije, kada ga je juče oko 14 sati ujeo pas na ulici u Kuršumliji. Kako su potvrdili u prokupačkoj Bolnici, na Odeljenju hirurgije zbrinut je mališan koji je nakon terapije otpušten na kućno lečenje uz savet da se nastavi previjanje na 2 dana u Domu zdravlja Kuršumlija. Zbog nepostojanja azila, problem pasa lutalica je u svim opštinama u Toplici, a zbog napada na građane godišnje se plaćaju milionske odštete iz gradske kase.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Ivan

    10:19 // 7. 12. 2021.

    Nije bilo tih azila ni ranije pa se broj pasa lutalica drzao pod kontrolom. Problemi su poceli kad su razna drustva za zastitu zivotinja pocela da pravdu tumace na svoj nacin i da svima namecu svoje obrasce ponasanja. U Nisu nesavesni "ljubitelji" zivotinja ostavljaju kosti i granule na ulici i razmnozavaju te njihove slatke kuce koje kidisu i laju na automobile, prolaznike, decu...

    • ljubitelj pasa

      10:56 // 7. 12. 2021.

      Iako sam veliki ljubitelj pasa, dao sam ti plus. U poslednjih pola veka sam pomilovao svaku lutalicu u gradu koju sam sreo i nijedna me nije ujela. Ipak, cinjenica je da psi ne vole bas svakoga i da je tu potrebno uvesti neki red. Nije moguce a ni pametno skloniti sve pse sa ulice ali je moguce izvrsiti sterilizaciju i u azile prebaciti velike i agresivne rase koje nisu bas za druzenje sa ljudima.

  • ???

    11:39 // 7. 12. 2021.

    Azil nece resiti nista, jer ce se opet izbacivati psi na ulice. Kazniti one koji to rade. Postavlja se pitanje da li je pas lutalica ili vlasnicki, jer ukoliko se prijavi ujed lutalice - naplacuje se odsteta od grada, a vlasnika treba tuziti, pa se uvek ide na "lutalicu".

    • Stanko

      13:03 // 7. 12. 2021.

      A ciji je pas "lutalica" kojeg pojedini stanari hrane ispred zgrade i smeju se kad preplasi nekog starca?

    • B. R.

      16:41 // 7. 12. 2021.

      Na stranu svi drugi argumenti u raspravama između ljubitelja pasa i onih koji ih se plaše, argument koji često potežu ovi prvi "Lutalice postoje jer ljudi izbacuju pse na ulicu" je, najblaže rečeno, neozbiljan. Lutalica na ulicama ima otkako postoje gradovi. Mnogi psi se (na žalost) rađaju, razmnožavaju i umiru na ulici. Ako želite da vodite raspravu, molim Vas, služite se ozbiljnim argumentima.

  • Milica Petrovic

    13:30 // 24. 12. 2021.

    Ta udruzenja za zaštitu životinja su svi povezani i imaju svoje štenare pa odatle svercuju stence u Nemacku i prodaju za dobre pare. A one koji nisu lepi puste samo napolju da se kote pa onda slikaju u gradu kako im stavljaju kutije i salju slike u Francusku odakle dobijaju besplatnu hranu i pomoc jer se oni kao bore za te pse. Ni jedna opstina u Srbiji nije napravila azil.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: