Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 7. 5. 2013.

| Hronika

Sekli bandere da bi pravili roštilj

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
bandere-za-rostilj.jpg
Bandere za roštilj

Tokom prvomajskog slavlja na Bojaninim vodama isečeno je i spaljeno najmanje 5 drvenih bandera, namenjenih remontu nosača reflektora na dečjoj „Pantinoj stazi“ za skijanje, pored koje su bile skladirane.

Mladići iz Žitorađa, koji su za prvomajski uranak zauzeli mesto na platou ispred „Pantine staze“, tvrde da su u vreme njhovog dolaska bandere već bile isečene i da je veći deo odnet, a da se zatim pojavila grupa koja je odvezla još trupaca, rekavši ovim momcima da mogu da zapale ostatak.

Vatra na platou gorela je od jutra do ponoći, čime je uveče zamenjen nedostatak javne rasvete, koja na platou iznad dečje staze od prošlog leta ne radi.

Predsednik Skijaškog kluba "Niš" Zoran Marjanović prokomentarisao je da se tolikom količinom drveta moglo ispeći nekoliko volova, ali da bi pečenje imalo neprijatan miris zbog hemikalija kojima su bandere impregnirane. 

- To drvo nije ništa značilo ni kao ogrev, jer je tog dana temperatura bila iznad 30 stepeni. Ipak, bandere su spaljene. Posekli su ih vešto, motornom testerom, oni koji odlično poznaju teren i koji su u tom trenutku bili savršeno trezni - kaže Marjanović.

 


Bandere bile donacija za bezbednije skijanje

U Skijaškom klubu „Niš“ kažu da su za tim banderama tragali širom južne Srbije i da su ih dobili kao donaciju u cilju povećanja bezbednosti dece na ski-stazi.

Čekali su da Grad odgovori da li želi da dečji ski-liftovi funkcionišu tokom zime. Pošto odgovor nikad nisu dobili, bandere su ostavljene da čekaju novu građevinsku sezonu i bolje raspoloženje gradskih vlasti, ali to nisu dočekale.

- Mada je očevidaca bilo puno, a bandere se ne mogu sakriti kao čačkalice i dosta toga se zna, nismo podneli krivičnu prijavu - kaže Marjanović.

Marjanović smatra da problem Bojaninih voda ne može rešiti policija, već Grad.

- Na žalost, gradska vlast uporno ćuti i odbija naše inicijative, a mi tražimo pre svega razgovor. Suštinsko pitanje je da li grad vidi Bojanine vode kao potrebu Niša. Ako nije tako, treba objasniti Nišlijama da su 30 godina bile u zabludi i da su dolazile na pogrešno mesto, koje ništa ne vredi. U tom slučaju, džaba nam reflektori za decu! Kakvog smisla ima da ih čuvamo i da pravno gonimo potpaljivače? - kaže Marjanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gost

    23:43 // 7. 5. 2013.

    Ha ha! Nisu to loši momci (možda nisu ni najpametnij), dolaze stalno za 1. maj. Upozno sam ih prošle godine i ne verujem da su oni isekli. Palili su sigurno ali i da nisu da li bi mogle bandere da se vrate u pređašnje stanje!?

  • Nura

    18:02 // 7. 5. 2013.

    Sve više me obuzima ćutanje, ne mogu više ni da komentarišem

  • hedonist

    17:12 // 7. 5. 2013.

    kad se ovako nesto desi,upitajmo se zasto je zver nista ,prema ovakvim monstrumima!usiljene proslave 1.maja su se svima zgadile,a da pritom ti nepismenjakovici ne znaju zbog cega se ovaj dan proslavlja.pravljenje djubreta-obaska. dal su opet krivi siptari,amerikanci,hrvati.....?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: