Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 18. 3. 2014.

| Hronika

Sirijci, Iranci i Avganistanci na niškim putevima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
imigranti-*ukimmigrationbarristers.com*.jpg
Ilustracija, foto: http://www.ukimmigrationbarristers.com

U poslednja dva dana, policajci niške Policijske uprave, uhapsili su 5 osoba koje su krijumčarile ukupno 33 strana državljana, koji su ilegalno ušli u Srbiju. 

Sva vozila zaustavljena su na putu Niš-Beograd. Kod naplatne rampe “Nais”, u “Fiatu” beogradskih tablica, pronađena su 2 Avganistanca i 4 Iranca bez dokumenata. Za volanom je bio A. P. (31) iz Beograda.

Kod Aleksinačkih rudnika zaustavljen je “BMW” sa austrijskim tablicama. Vozilom je upravljao D. R. (40) iz Beograda, a u kolima je bilo 8 državljana Avganistana, koji su nelegalno ušli u Srbiju.

Nedaleko od trupalskih šuma, u “Mercedesu” vranjskih tablica pronađeno je 13 državljana Sirije, bez ličnih dokumenata, a među njima je bio i jedan maloletnik.

Svim azilantima je određena novčana kazna od 12 hijada dinara, koja je preinačena u zatvorsku u trajanju od 12 dana. Maloletniku iz Sirije izrečena je vaspitna mera Ukor i zaštitna mera udaljenje stranca sa teritorije Republike Srbije u trajanju od 1 godine, nakon čega je sproveden u prihvatnu stanicu Zavoda za vaspitanje omladine u Nišu.

Vozačima “Fiata” i “BMW-a” određeno je policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čijeg isteka će sa krivičnom prijavom biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo u Nišu. Vozač “Mercedesa” je pobegao, a policajci intenzivno tragaju za njim.


Imigrante prevozili uz pratnju

Niški policajci uhapsili su i M. M. (29) i N. B. (33) iz okoline Trstenika i Kraljeva, pod sumnjom da su se kretali ispred vozila "Reno Espejs" kojim je upravljao P. N. (45) iz Trstenika, a u kojem je bilo 6 stranih državljana.

Kako stoji u policijskom saopštenju M. M. i N. B. obaveštavali su P. N. o prisustvu policijskih patrola na trasi kretanja.

U zadnjem delu "Renoa" je, u ležećem položaju, pronađeno 4 državljanina Malija, 1 državljanin Sirije i 1 državljanin Eritreje, koji su ilegalno ušli na teritoriju Srbije. Takođe, na vozilu su se nalazile tablice drugog automobila, čija je važnost istekla u toku 2013. godine.

Imigranti su kažnjeni novčanom kaznom zatvora od 10 dana i izrečena im je mera udaljenja stranaca sa teritorije Republike Srbije u trajanju od jedne godine.

Vozaču i njegovim pomagačima određeno je policijsko zadržavajne od 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    15:39 // 25. 3. 2014.

    Ja sam nekad bio beskucnik u stranoj zemlji,tesko je kad bezite od zla a niko vam ne pomaze.Sad imam puno hvala Bogu ali tada mi je jedan covek kasno nocu ispred kuce dao Jabuku
    kao lubenica ili ???

  • dr Jakov Zlatar

    12:47 // 18. 3. 2014.

    Možda su to ekstremisti koje pominje Aleksandar VučićI

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: