Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 19. 3. 2021.

| Hronika

Skoro 3 meseca traje potraga za maskiranim pljačkašem koji je iz banke u Nišu ukrao 1,6 miliona dinara

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Banka Kredit agrikol
Upao u banku sa maskom preko lica, ne zbog korone, već da bi je opljačkao; foto: M. Smiljković;

Muškarac koji je maskiran i uz pretnju pištoljem sredinom decembra 2020. godine ukrao dinare i devize u vrednosti od oko 1,6 miliona dinara iz Kredi Agrikol banke na Bulevaru Nemanjića u Nišu, još je u bekstvu i njegov identitet nije utvrđen, navode iz Višeg tužilaštva u Nišu. Istraga se, dodaju, nastavlja ispitivanjem predstavnika banke i svedoka pljačke.

Policiji je, kako kažu u Tužilaštvu, upućen zahtev za preduzimanje svih mera kako bi se pronašao počinilac krivičnog dela, obezbedili tragovi i prikupila potrebna obaveštenja.

VJT u Nišu je dana 20.01.2021. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. lica, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično delo razbojništvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - saopštavaju.

Pljačka banke desila se 21. decembra prošle godine oko 16 sati, kada je u banku ušao muškarac naoružan pištoljem, sa pletenom maskom na licu i kapom navučenom na oči. Banka Kredit agrikol Istraga se nastavlja saslušanjem svedoka; foto: M. Smiljković;

U banci su, prema nezvaničnim informacijama, osim radnice na blagajni bila i 2 klijenta i radnik obezbeđenja. Naoružani muškarac odmah je prišao blagajni i zapretio pištoljem, preuzeo novac i ubrzo pobegao.

Da li ga je neko napolju čekao u automobilu, istraga još nije utvrdila.

Na delu Bulevara Nemanjića u istoj zgradi su dve banke, od kojih je sredinom decembra na meti pljačkaša, kako potvrđuju iz Tužilaštva, bila Kredi agrikol banka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jasar

    07:41 // 22. 3. 2021.

    pa da bezao van pesackog uhvatili bii ga ovako nema problema ...

  • Miodrag Milovanović

    17:41 // 19. 3. 2021.

    Kakav bedan iznos uz veliki rizik. Iz budžeta na svim nivoima samo za javne nabavke u minitu bez rizika se uzme desetostruki iznos. Uostalom narode ako niste znali starokomunistička tradicija poznata još iz vremena druga Lenjina je da je ovaj imenovao druga Staljina za svog naslednika jer je uspešno pljačkao banke i finansirao uzvišeni cilj- pokret. Šta je tu novo?

  • AntiPA

    16:44 // 19. 3. 2021.

    Verovatno je nosio masku pa to sad zbunjuje našu policiju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: